Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στις Βασιλιές που κινητοποίησε την Πυροσβεστική

Ηράκλειο
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στις Βασιλιές που κινητοποίησε την Πυροσβεστική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυνάμεις τις πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά

Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική Υπηρεσία και σήμερα από φωτιά που εκδηλώθηκε μεταξύ του Δημοτικού Διαμερίσματος Βασιλιών και Αρχανών - Αστερουσίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την κατάσβεσή της έσπευσαν και επιχειρούν τέσσερα οχήματα και δώδεκα υπάλληλοι.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αργά το απόγευμα, οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής, κατάφεραν να την θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά, η οποία κατακαίει καλλιεργήσιμη και χορτολιβαδική έκταση.

Υψηλός ο κίνδυνος το Σάββατο

Μάλιστα, καλό θα είναι να είμαστε προσεκτικοί, καθώς όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για το σύνολο της περιφέρειας Κρήτης είναι πολύ υψηλός, έτσι η Περιφέρεια καλεί τους πολίτες να σεβαστούν τις απαγορεύσεις και τις υποδείξεις των Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν εργασίες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πρέπει να αποφεύγουν το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, τη χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται η καύση των αγρών.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News