«Συναγερμός» στο Δήμο Γόρτυνας – Στο νοσοκομείο γυναίκα με κορωνοϊό

Ηράκλειο
«Συναγερμός» στο Δήμο Γόρτυνας – Στο νοσοκομείο γυναίκα με κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης

Σε εγρήγορση βρίσκονται κάτοικοι και η Αρχή του Δήμου Γόρτυνας, μετά την επαλήθευση ενός κρούσματος μιας ηλικιωμένης γυναίκας, άνω των 80 ετών, σε ένα μικρό χωριό του Δήμου.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η ηλικιωμένη νοσηλεύεται στην κλινική Covid του ΠΑΓΝΗ και ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ιχνηλάτησης των στενών επαφών της.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί σε τεστ 4-5 άτομα που ανήκουν στον κύκλο των στενών επαφών της γυναίκας, όλα είναι αρνητικά και αναμένεται 1 ακόμα αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, οι εν λόγω στενές επαφές της παραμένουν προληπτικά σε καραντίνα και η σύσταση από τις Αρχές θα είναι να παραμείνουν σε αυτή την κατάσταση και τις επόμενες ημέρες.

Άγνωστο παραμένει το πώς μεταφέρθηκε ο ιός στην γυναίκα η οποία δεν είχε συχνές μετακινήσεις, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν πως τις προηγούμενες ημέρες την επισκέφτηκε συγγενικό της πρόσωπο από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε εγρήγορση, θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το πρωτόκολλο σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ενώ υποστήριξε πως μετά από επικοινωνία και με την 7η ΥΠΕ, θα ερευνηθεί το ενδεχόμενο να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή για την διαδικασία ιχνηλάτησης.

Ανακοίνωση του Δήμου για την προσέλευση στο Δημαρχείο

«Μετά την επιβεβαίωση κρούσματος COVID-19 σε οικισμό του Δήμου μας, για λόγους προστασίας τη δημόσιας υγείας, ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι από τη Δευτέρα 7/9/2020 (σ.σ. μεθαύριο), η είσοδος στο Δημαρχείο Γόρτυνας (Άγιοι Δέκα) και στα Δημοτικά Καταστήματα σε Αγία Βαρβάρα, Ασήμι και Γέργερη θα επιτρέπεται μόνο κατόπιν ραντεβού και μόνο για επείγουσες υποθέσεις.

Στις εισόδους των κτηρίων (ξεκινώντας από το Δημαρχείο στους Αγίους Δέκα και συνεχίζοντας στα υπόλοιπα Δημοτικά Καταστήματα) θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση τόσο των αιρετών και των εργαζομένων, όσο και των πολιτών που θα εισέρχονται σε αυτά, ενώ η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική για όλους», γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Γόρτυνας και επισημαίνει ακόμα: «Για ραντεβού με τις υπηρεσίες του Δήμου Γόρτυνας, στους Αγίους Δέκα, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 28923/40.313.

Για ραντεβού με τα ΚΕΠ, στα τηλέφωνα:

- ΚΕΠ, Άγιοι Δέκα: 28923/40.343, 28923/40.344, 28923/40.345.

- ΚΕΠ, Αγία Βαρβάρα: 28940/22.846.

- ΚΕΠ, Ασήμι: 28923/40.233.

- ΚΕΠ, Γέργερη: 28943/40.300.

Για επείγουσες υποθέσεις που πρέπει να διεκπεραιωθούν στα Δημοτικά Καταστήματα σε Αγία Βαρβάρα, Ασήμι και Γέργερη, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού με το αντίστοιχο ΚΕΠ.

Για ραντεβού στο Κέντρο Κοινότητας, στα τηλέφωνα 28923/40.306 και 28923/40.312.

Για το “Βοήθεια στο Σπίτι”, στα τηλέφωνα 28923/40.365 (Δ.Ε. Γόρτυνας), 28943/40.023 (Δ.Ε. Αγ. Βαρβάρας), 28943/40.028 (Δ.Ε. Κόφινα) και 28940/22.903 (Δ.Ε. Ρούβα).

Για την εξυπηρέτησή τους, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες και μέσω e-mail, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], ενώ για την ενημέρωσή τους μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου http://gortyna.gov.gr ή την επίσημη σελίδα του Δήμου στο Facebook https://www.facebook.com/dgortynas.

Σχετικά με το κρούσμα COVID-19 που παρουσιάστηκε σε οικισμό του δήμου μας, διευκρινίζεται ότι αφορά σε ηλικιωμένο άτομο, με περιορισμένο κύκλο επαφών, που παρουσίασε ήπια συμπτώματα. Η δημοτική Αρχή βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, ο οποίος έχει την ευθύνη της ιχνηλάτησης, προχωράει άμεσα σε απολυμάνσεις και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ακολουθώντας τις υποδείξεις των ειδικών».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News