Ηράκλειο

ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου: Τουλάχιστον 5 υπάλληλοι θετικοί στον κορωνοϊό - Σε μοριακά τεστ υποβάλλονται οι εργαζόμενοι

Τα κρούσματα κορωνοϊού στο Ηράκλειο

Επτά ασθενείς νοσηλεύονται στην Κλινική Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Με ψυχραιμία, ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ και τις κεντρικές υπηρεσίες του Οργανισμού, προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τα στελέχη της Υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο.

Πέντε υπάλληλοι της Υπηρεσίας που λειτουργεί στο κέντρο του Ηρακλείου, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Εκτός από την υπάλληλο που επέστρεψε από διακοπές και βρέθηκε θετική, μαζί με συνάδελφό της, με την οποία δούλευαν στον ίδιο χώρο, ακόμη τρία άτομα από τα δεκαέξι που τέθηκαν αρχικά σε καραντίνα, συγκαταλέγονται στα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Τα αποτελέσματα από έντεκα ακόμη δείγματα αναμένονται, ενώ αύριο ξεκινά η συλλογή δειγμάτων από τους υπόλοιπους είκοσι υπαλλήλους της υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γυναίκες, υπάλληλοι του ΕΟΠΥ, που αποτελούν τα πρώτα κρούσματα, εργάζονται στη Γραμματεία της Υπηρεσίας, χωρίς να έχουν άμεση επαφή με το κοινό.

Η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων γίνεται στο ισόγειο όπου βρίσκεται ένας υπάλληλος προστατευμένος πίσω από τζαμαρία και οι συναλλασσόμενοι μπαίνουν ένας - ένας στο χώρο.

Τα δύο αρχικά κρούσματα έγιναν γνωστά την Πέμπτη και την Παρασκευή και άμεσα μπήκαν σε καραντίνα οι πρώτοι δεκαέξι υπάλληλοι ως κοντινότερες επαφές των δύο γυναικών.

Στο κτήριο έγινε απολύμανση το απόγευμα της Δευτέρας και οι πολίτες προσέρχονται με προσοχή και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Σημειώνεται πως επτά ασθενείς νοσηλεύονται στην Κλινική Covid του ΠΑΓΝΗ, με την κατάσταση της υγείας τους να χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη. Αυτή τη στιγμή κανένας δε χρήζει υποστήριξης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς ακόμη και η υγεία του 52χρονου, που είχε μεταφερθεί από τα Χανιά στο Ηράκλειο, βελτιώθηκε και δεν χρήζει μηχανικής υποστήριξης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία Intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια