Ηράκλειο

Επιστολή του δημάρχου Χερσονήσου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος

Σχετικά με την κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης – Τι αναφέρεται στην επιστολή

Επιστολή αναφορικά με την κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης στο πλαίσιο του νέου Χωροταξικού και Πολεοδομικού Νομοσχεδίου, απέστειλε ο δήμαρχος Χερσονήσου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, στο πλαίσιο της διαβούλευσης του νομοσχεδίου με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας» το οποίο, μεταξύ άλλων, αφορά στην κατάργηση του συνόλου των παρεκκλίσεων στην εκτός σχεδίου δόμηση μέσα σε μία διετία, εκφράζει τους προβληματισμούς του και ζητά την απόσυρσή του.

Συγκεκριμένα ο κ. Σέγκος στην επιστολή του αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, μετά από την ενημέρωση και μελέτη του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου του Υπουργείου για τον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, διαπιστώσαμε πως η ψήφιση και εφαρμογή του θα προκαλέσει την ουσιαστική κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από όσα επιδιώκει να επιλύσει.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είστε σε θέση να γνωρίζετε, στο Δήμο Χερσονήσου βρίσκονται χιλιάδες ακίνητα που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αξιοποιούνται τουριστικά, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και οικονομική υπεραξία στους ιδιοκτήτες τους αλλά και στα δημόσια έσοδα.

Μεγάλο μέρος των ακινήτων αυτών στην περιοχή μας έχουν θέα στη θάλασσα ενώ ακόμη και αυτά που βρίσκονται στην πλούσια ενδοχώρα των ορίων του Δήμου μας, έχουν αυξήσει ραγδαία τη ζήτησή τους, πράγμα που έχει οδηγήσει στις υψηλές τιμές πώλησής τους.

Με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο οι αξίες των περιουσιών αυτών υποτιμούνται δραματικά, ενώ παράλληλα μειώνονται και τα έσοδα για το κράτος, ιδιαίτερα από τη στιγμή που θίγονται δεκάδες επαγγέλματα που σχετίζονται με τον κατασκευαστικό κλάδο, ο οποίος συνεισφέρει πολυποίκιλα στην εθνική οικονομία, πολύ παραπάνω στη δύσκολη οικονομική συγκυρία της περιόδου που διανύουμε.

Ως Δήμος Χερσονήσου, ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα, θεωρούμε πως ο ανωτέρω σχεδιασμός που προωθείται θα οδηγήσει σε οπισθοδρόμηση την τουριστική και οικιστική ανάπτυξη, τόσο στην περιοχή μας όσο και γενικά σε όλη τη χώρα, χωρίς να δίνεται μια ολιστική εναλλακτική πρόταση προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Τούτων δοθέντων, σας καλούμε να αποσύρετε το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, δημιουργώντας τις συνθήκες για ένα νέο, που ταυτόχρονα με την απαραίτητη προσαρμογή του στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής, θα σέβεται το περιβάλλον, την ίδια ώρα που θα πληροί τις προϋποθέσεις για οικονομική ανάπτυξη».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια