Μετακομίζει η λαϊκή της Αλικαρνασσού - Που θα βρίσκεται

Ηράκλειο
Μετακομίζει η λαϊκή της Αλικαρνασσού - Που θα βρίσκεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η λαϊκή αγορά που γίνεται κάθε Τρίτη, μετακομίζει από τις οδούς Αρτεμισίας και Διονυσίου

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για την πολύπαθη λαϊκή αγορά της Νέας Αλικαρνασσού! Μετά από ένα πολύμηνο μαραθώνιο συζητήσεων, διαβουλεύσεων, αποφάσεων, αντιδράσεων και αλλαγών σχεδιασμού “κλείδωσε” - καταπώς φαίνεται τουλάχιστον - η νέα θέση της λαϊκής... Θέση προσωρινή βεβαίως, ενόψει πάντοτε της μόνιμης - μελλοντικά - λειτουργίας της στο δημοτικό ακίνητο μπροστά ακριβώς από τις φυλακές.

Με βάση λοιπόν σχετική απόφαση και δη ομόφωνη που πάρθηκε χθες από την Επιτροπή Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Κρήτης, η λαϊκή αγορά που γίνεται κάθε Τρίτη στη Νέα Αλικαρνασσό θα μετακομίσει προσεχώς από τις οδούς Αρτεμισίας και Διονυσίου στις οδούς Αναπαύσεως και Αναγεννήσεως.

Η ανακοίνωση

«Στο πλαίσιο της σημερινής (σ.σ. χθεσινής) συνεδρίασης της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Π.Ε. Ηρακλείου υπό την προεδρία του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Σκουλά, αποφασίστηκε ομόφωνα η μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Τρίτης στη περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού και συγκεκριμένα από τις οδούς Αρτεμισίας και Διονυσίου στην οδό Αναπαύσεως, από τη λεωφόρο Ικάρου μέχρι και την οδό Αναγεννήσεως, καθώς και στην Αναγεννήσεως, από την οδό Αναπαύσεως μέχρι και την οδό Σταδίου. Οι παραπάνω αλλαγές θα ισχύσουν προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο δημοτικό ακίνητο μπροστά από το κατάστημα κράτησης Νέας Αλικαρνασσού, που θα στεγάσει, σύμφωνα με τον δημοτικό σχεδιασμό, μόνιμα τη λαϊκή αγορά. Με την απόφαση αυτή ολοκληρώνεται η εκκρεμότητα που υπήρχε για τη μεταφορά της συγκεκριμένης λαϊκής αγοράς», αναφέρεται σε σχετική απόφαση που βγήκε από την Περιφέρεια Κρήτης μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών.

Η προηγούμενη απόφαση του Δήμου

Η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Κρήτης έρχεται να προστεθεί σε ένα μακρύ, πολύμηνο, “γαϊτανάκι” αποφάσεων και προτάσεων μετακόμισης της λαϊκής της Νέας Αλικαρνασσού. Θυμίζουμε ότι στις αρχές Ιουλίου η πλευρά του Δήμου Ηρακλείου προωθούσε μια άλλη λύση προσωρινής χωροθέτησης της εν λόγω λαϊκής αγοράς, στην οδό τότε της Μικράς Ασίας.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου είχε καταλήξει και είχε θέσει μάλιστα τότε σε δημόσια διαβούλευση πρόταση μεταφοράς της λαϊκής από τις οδούς Αρτεμισίας και Διονύσου στην οδό Μικράς Ασίας, από την οδό Σταδίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ιωάννη Προκοπίδη, πριν τον οικισμό του Αγίου Νεκταρίου. Εναλλακτικά προτεινόταν η μεταφορά της στην οδό Πυθέως και Ιωάννη Προκοπίδη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μικράς Ασίας.

Όπως επισημαινόταν και στην προ διμήνου σχεδόν απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου, «η μετακίνηση της λαϊκής είναι προσωρινή, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη μόνιμη στέγασή της στο δημοτικό ακίνητο μπροστά από το κατάστημα κράτησης Νέας Αλικαρνασσού. Μετά την πάροδο της δεκαήμερης προθεσμίας, το θέμα θα τεθεί για τη λήψη σχετικής απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου».

Αγανακτισμένοι στην οδό Αρτεμισίας

Σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Τρίτης στη Νέα Αλικαρνασσό εξελίχθηκε στο διάβα των προηγούμενων μηνών σε ένα ατελείωτο “σίριαλ”. Ένα “σίριαλ” που είχε κουράσει, ιδίως τους κατοίκους της οδού Αρτεμισίας, που είδαν την αρχική δέσμευση του Δήμου για συγκεκριμένη από πλευράς χρονικής διάρκειας μεταφορά (συγκεκριμένα για ένα 6μηνο) της λαϊκής στον δικό τους δρόμο να πηγαίνει στράφι στην... πράξη!

Προ μηνών μάλιστα, περίοικοι της οδού Αρτεμισίας είχαν απευθυνθεί με μια σκληρή επιστολή διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Σισαμάκη.

Στην επιστολή εκείνη, που είχε κοινοποιηθεί ακόμα στον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αλικαρνασσού, οι περίοικοι ξεκαθάριζαν πως “ο κόμπος έφτασε το χτένι”, αναφέροντας, μεταξύ άλλων:

«Κύριε Λαμπρινέ και κύριε Σισαμάκη, προσβάλλετε τις αποφάσεις και υποσχέσεις σας, ενεργείτε με τρόπο ασυνεπή και αντιφατικό, εξαπατάτε και ταλαιπωρείτε τους δημότες τους οποίους έπρεπε να υπηρετείτε.

Κύριε Λαμπρινέ, αποφασίσατε τον Απρίλιο 2019 να μετακινηθεί η λαϊκή αγορά της Τρίτης επί της οδού Αρτεμισίας για 6 μήνες, έως την ολοκλήρωση των εργασιών στο οικόπεδο του Δήμου, δυτικά των φυλακών Αλικαρνασσού. Σε αυτή την απόφαση δεν υπολογίσατε τη μαζική αντίδραση των δημοτών της οδού Αρτεμισίας, με τη συλλογή υπογραφών. Δεν υπολογίσατε τους δημότες με σοβαρά προβλήματα αναπηρίας. Δεν υπολογίσατε τους επαγγελματίες και τους γιατρούς που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη οδό. “Τσαλακώσατε” κάθε αντίρρηση των πολιτών, όπως αυτή κατατέθηκε με το υπ. αριθμ. 36764/15/4.4.2019 έγγραφο. Τουλάχιστον μπορείτε να σταθείτε στο ύψος του αξιώματος που κατέχετε και να παραδεχτείτε ότι ψεύδεστε ή ότι δεν έχετε τη δυνατότητα να φέρετε εις πέρας ούτε τις ίδιες τις αποφάσεις σας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News