Lockdown σε Ηράκλειο και Χανιά: Αλαλούμ με τους γάμους - 50 ή 9 άτομα στις κοινωνικές εκδηλώσεις;

Κρήτη
Lockdown σε Ηράκλειο και Χανιά: Αλαλούμ με τους γάμους - 50 ή 9 άτομα στις κοινωνικές εκδηλώσεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απανωτές ακυρώσεις γάμων και βαπτίσεων καταγγέλλουν οι αρμόδιοι

Τη σύγχυση στον κλάδο των επιχειρηματιών γάμου και βάπτισης, αλλά και σε όσους προγραμμάτιζαν κάποια κοινωνική εκδήλωση προκάλεσαν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Χανίων.

Όπως έχει ήδη γράψει το neakriti.gr - επικαλούμενο πηγή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας - σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι, βαπτίσεις, αλλά και κηδείες, το όριο των 50 παραβρισκόμενων, δεν έχει μεταβληθεί.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε στο neakriti.gr τόσο η προσωρινή Πρόεδρος του (υπό σύσταση) Παγκρητίου Συλλόγου Επιχειρηματιών Γάμου και Βάπτισης, κ. Καλλιόπη Κοκκινάκη, όσο και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Χανίων, κ. Γιάννης Γιαννακάκης.

Ειδικότερα, το όριο των 50 ατόμων σε γάμους και βαπτίσεις παραμένει αμετάβλητο. Ωστόσο, όσον αφορά τα τραπέζια στα Κέντρα Διασκέδασης, οι καλεσμένοι δεν επιτρέπεται να κάθονται ανά 10άδες, όπως συνηθιζόταν, αλλά πρέπει να ακολουθήσουν τον κανόνα των 4 ή 6 ατόμων (εάν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού).

Πάντως, και από την πλευρά της, η Ελληνική Αστυνομία, στους ελέγχους που πραγματοποιεί σε Ηράκλειο και Χανιά, εφαρμόζει το όριο των 50 καλεσμένων.

Μάλιστα, η σχετική απόφαση αναφέρεται και στο Άρθρο 5, Παράγραφος 2 της σχετικής ΚΥΑ (με ημερομηνία δημοσίευσης 1 Σεπτεμβρίου) όπου αναγράφεται χαρακτηριστικά: «Οι κανόνες ως προς το ανώτατο όριο συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις σύμφωνα με το άρθρο πρώτο της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.52973/28.8.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών “Ανώτατο όριο συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις και ειδικοί κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε συγκεκριμένες Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενότητες και Δήμους της Χώρας” (Β' 3583), όπως εκάστοτε ισχύει, δεν θίγονται από την εφαρμογή της παρούσας».

«Πληγή» για τους επιχειρηματίες οι ακυρώσεις

Τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν σε Ηράκλειο και Χανιά, έχουν προκαλέσει ακόμη περισσότερες ακυρώσεις γάμων και βαπτίσεων, με το οικονομικό πλήγμα για τους επιχειρηματίες του κλάδου να είναι τεράστιο.

Όπως ανέφερε η προσωρινή Πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Επιχειρηματιών Γάμου και Βάπτισης, κ. Κοκκινάκη, «Όπως είναι φυσικό, ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί. Ενώ, με τις συχνές αλλαγές στον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων, έχει προκληθεί τέτοιο μπέρδεμα, με αποτέλεσμα, οι γάμοι και οι βαπτίσεις να αναβάλλονται».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Χανίων, κ. Γιαννακάκης, σχολίασε πως, λόγω του ύφους των γάμων στην Κρήτη που - συνήθως - πραγματοποιούνται με πολλούς καλεσμένους, κυρίως «οι γάμοι που επρόκειτο να γίνουν σε μεγάλα κτήματα και κέντρα διασκέδασης έχουν αναβληθεί και έχουν λάβει νέες ημερομηνίες».

Βέβαια, σύμφωνα με τον ίδιο, το νέο αυτό μέτρο των 50 ατόμων έχει δώσει «ανάσα» στα ζευγάρια που παντρεύονταν με πολιτικούς γάμους. Κι αυτό γιατί, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννακάκης «Συνήθως, στους πολιτικούς γάμους παρευρίσκονταν 5 - 6 άτομα. Τώρα μπορούν να έχουν περισσότερους καλεσμένους».

(Φωτογραφία αρχείου: Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News