«Καμπανάκι» από τον ΕΟΔΥ: Κλιμάκιο στο Ηράκλειο - «Τα μέτρα είναι προσωρινά»

Ηράκλειο
«Καμπανάκι» από τον ΕΟΔΥ: Κλιμάκιο στο Ηράκλειο - «Τα μέτρα είναι προσωρινά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαφές του Παναγιώτη Αρκουμανέα με τους τοπικούς φορείς

Μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων και του τοπικού lockdown, στο Ηράκλειο βρίσκεται ο Παναγιώτης Αρκουμανέας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Αρκουμανέας είχε επαφές στις 9:30 το πρωί με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Π. Αρκουμανέας: Στόχος να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο

Όπως τόνισε οκ. Αρκουμανέας τα μέτρα είναι προσωρινά και αποδίδουν, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να τα εφαρμόζουν. «Θέλουμε, όλοι να εφαρμόσουν αυτά τα μέτρα, ώστε να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο που έχει αυτή τη στιγμή το Ηράκλειο και τα Χανιά» ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η απόφαση λήψης των περιοριστικών μέτρων στηρίχθηκε σε έναν συνδυασμό δεδομένων συμπεριλαμβανομένων και των στοιχείων από το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και είχαν, νωρίτερα, κάνει τις διακοπές τους στο Ηράκλειο.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, στις δηλώσεις του, αναφέρθηκε και στη μέριμνα για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων στην οποία δίνεται έμφαση, όπως υπογράμμισε. «Θα ξεκινήσουμε εκτεταμένους ελέγχους και στο Ηράκλειο αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε και να προλάβουμε οποιοδήποτε κρούσμα μέσα σε γηροκομείο και σε προνοιακές δομές. Υπάρχει η συνεργασία με την υφυπουργό την κυρία Μιχαηλίδου, ώστε να γίνουν εκτεταμένοι έλεγχοι» εξήγησε.

Μισοί πάγκοι στις λαϊκές

Ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Λάμπρος Βαμβακάς δήλωσε ότι στόχος είναι τα μέτρα αυτά να εφαρμοστούν πιστά, «προκειμένου να βγούμε νικητές». Σε ό,τι αφορά τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, είπε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο κρούσμα στους ωφελούμενους, ωστόσο οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

Στις 10:30 ο κ.Αρκουμανέας επισκέφτηκε την 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης, για συνάντηση με τους διοικητές των νοσοκομείων Ηρακλείου (Βενιζελείου), Λασιθίου, Ιεράπετρας, Νεάπολης και Σητείας, καθώς και τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό. 

Ο κ. Αρκουμανέας ενημέρωσε τους φορείς ότι η καλή συνεργασία και η αποτελεσματική συμβολή των Κινητών Ομάδων Υγείας θα συνεχιστεί μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Στο περιθώριο της σύσκεψης στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ συνάντησε εκπροσώπους εμπόρων και παραγωγών λαϊκών αγορών του Ηρακλείου, οι οποίοι ζήτησαν από τον κ. Αρκουμενέα να μην εφαρμοστεί κάθετα το μέτρο απαγόρευσης και να μπορούν οι λαϊκές αγορές να γίνονται έστω και με την εκ περιτροπής συμμετοχή των εμπόρων και παραγωγών.

Όπως τους δήλωσε ο κ. Αρκουμανέας, μέσα στην ημέρα θα υπάρξει σχετική οδηγία, με την οποία θα επιτρέπεται να γίνονται οι λαϊκές αγορές με τη συμμετοχή των μισών πάγκων, ζητώντας πάντως από τους παραγωγούς και εμπόρους να είναι τυπικοί με τα μέτρα.

(φωτογραφίες intime)

Ακολούθησε επίσκεψη στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Aκολουθεί συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και διοικητές των Νοσοκομείων Χανίων και Ρεθύμνου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News