Ηράκλειο

Σε απόγνωση οι οδηγοί ταξί λόγω πανδημίας - «Απελπιστική» χαρακτηρίζουν την κατάσταση

Στο Ηράκλειο στην εποχή της πανδημίας

Απελπιστική η κατάσταση λόγω πανδημίας λένε οι οδηγοί ταξί - Ο κορωνοϊός και οι ανοιχτές πληγές στον τουρισμό «χτύπησαν» και τα ταξί

Στη σκιά της πανδημίας και προσπαθώντας να καταγράψουμε τα νέα δεδομένα για τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, εισβάλλαμε σε μία κούρσα με τον εικονολήπτη Στέλιο Χανιωτάκη καταγράφοντας την νέα πραγματικότητα για τον κλάδο. 

Απελπιστική είναι η κατάσταση που επικρατεί για τους οδηγούς, καθώς η πανδημία έχει προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στον κλάδο. 

Ο κορωνοϊός έχει καθηλώσει τους επαγγελματίες του κλάδου με τα δρομολόγια να είναι δραματικά μειωμένα και ως αποτέλεσμα τον τζίρο που έχει πέσει στα τάρταρα. 

Όπως δηλώνει στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV ο Γιάννης Σπιθάκης (Γραμματέας Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου), η πτώση των εσόδων στα ταξί πιάνει έως και το 90%, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα έσοδα για τους ίδιους δεν αρκούν ούτε για να καλύψουν τις βασικές τους υποχρεώσεις. 

Παρ’ όλη τη δύσκολη κατάσταση όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά οι οδηγοί, οι εισερχόμενοι στα οχήματα τηρούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα μέτρα ασφαλείας, φορώντας μάσκες και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Ρεπορτάζ: Μάνθος Ανθουλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια