Οι εργασίες συγκόλλησης σε αγροτεμάχιο προκάλεσαν τη φωτιά στην Έμπαρο

Ηράκλειο
Οι εργασίες συγκόλλησης σε αγροτεμάχιο προκάλεσαν τη φωτιά στην Έμπαρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από εργασίες συγκόλλησης αρδευτικών σωλήνων σε αγροτεμάχιο, προκλήθηκε η φωτιά στην Έμπαρο το απόγευμα της Κυριακής

Από τη διαδικασία του αυτοφώρου θα περάσει άνδρας, ο οποίος συνελήφθη για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, στην περιοχή της Εμπάρου, του Δήμου Βιάννου και συγκεκριμένα πλησίον της κ.κ. Εμπρός Βιάννου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 60χρονο άνδρα, ο οποίος πραγματοποιούσε εργασίες συγκόλλησης αρδευτικών σωλήνων σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του, με αποτέλεσμα πιθανόν κάποια σπίθα να ξέφυγε και να προκάλεσε πυρκαγιά, η οποία κατέκαψε 25 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Ο άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ του βεβαιώθηκε και Διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για χρήση φωτιάς σε περίοδο αντιπυρικής περιόδου… κατά παράβαση Πυροσβεστικών Διατάξεων.

Ο 60χρονος κρατείται με εντολή εισαγγελέα και θα οδηγηθεί αύριο στο αυτόφωρο με την κατηγορία της έναρξης πυρκαγιάς από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν εργασίες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πρέπει να αποφεύγουν το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, τη χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται η καύση των αγρών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News