Θετικός στον κορωνοϊό φοιτητής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ηράκλειο
Θετικός στον κορωνοϊό φοιτητής του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για φοιτητή του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών

Μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε φοιτητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ένα ακόμη κρούσμα επιβεβαιώθηκε στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν άνδρα φοιτητή του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όπως επιβεβαίωσε, μιλώντας στο neakriti.gr, ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών, κ. Άγγελος Μπίλας, «ο φοιτητής του Τμήματος εμφάνισε ήπια συμπτώματα, προχώρησε σε τεστ και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό».

Σύμφωνα με τον κ. Μπίλα, για το θετικό κρούσμα κορωνοϊού ενημερώθηκαν οι χρήστες του κτηρίου, όπου στεγάζεται το Τμήμα, ενώ, εφόσον υπήρχε η δυνατότητα, έγιναν απολυμάνσεις σε χώρους του Τμήματος.

Όπως τόνισε ο κ. Μπίλας, «Ούτως ή άλλως, το σύνολο των φοιτητών, καθηγητών και λοιπού προσωπικού του Τμήματος, τηρούμε - όσο μπορούμε - στο ακέραιο τα μέτρα ατομικής προστασίας. Είναι ενδεικτικό πως, ήδη από τον Ιούνιο, οι εξετάσεις γίνονται με τις  προβλεπόμενες αποστάσεις και σε αριθμημένες θέσεις».

Ενώ, σε ό,τι αφορά το νεαρό φοιτητή, εκείνος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες - σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ - από όπου και συμμετέχει στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Μπίλα, η δυνατότητα για εξ’ αποστάσεως συμμετοχή στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου, έχει ήδη δοθεί σε φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ή που - για λοιπούς λόγους υγείας - επιθυμούν την εξέταση τους, από το σπίτι.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News