Μεσαρά: Νέο βίντεο από τη συμπλοκή - Ανήσυχος ο Δήμαρχος Φαιστού μετά τα γεγονότα

Ηράκλειο
Μεσαρά: Νέο βίντεο από τη συμπλοκή - Ανήσυχος ο Δήμαρχος Φαιστού μετά τα γεγονότα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φοβάμαι πως είναι κάτι το οποίο έχει απασφαλίσει και πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία» αναφέρει ο κ. Νικολιδάκης

Ενώπιον του Εισαγγελέα βρέθηκαν τη Δευτέρα οι 22 Πακιστανοί που κατηγρούνται για τη συμπλοκή με 2 Έλληνες στη Μεσαρά, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία μετά το περιστατικό. Η Μεσαρά και συγκεκριμένα στο Τυμπάκι βίωσε νύχτα τρόμου, όταν άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών, με τραυματίες και μπαράζ συλλήψεων. Τα επεισόδια ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, έξω από συσκευαστήριο στο Τυμπάκι, μεταξύ δεκάδων Ελλήνων και εκατοντάδων Πακιστανών. Επικράτησε σκηνικό... Φαρ Ουέστ, με ισχυρή αστυνομική δύναμη να σπεύδει στο σημείο για να αποτρέψει τα χειρότερα.

Το κλίμα μύριζε “μπαρούτι” στις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών, ενώ αφορμή για τα επεισόδια φαίνεται ότι αποτέλεσε περιστατικό το οποίο συνέβη προχθές, όταν Πακιστανός μίλησε άσχημα σε γυναίκα μέσα στο συσκευαστήριο όπου εργάζονταν, με έναν ντόπιο εργαζόμενο να του ζητάει τον λόγο. Όπως ήταν λογικό και επόμενο, ολόκληρη η τοπική κοινωνία αναστατώθηκε, καθώς γρήγορα τα επεισόδια πήραν έκταση, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τραυματισμοί, ενώ την περιοχή έζωσαν τουλάχιστον 45 αστυνομικοί για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Μάλιστα νέο βίντεο από τη συμπλοκή αναρτήθηκε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης:

Σύμφωνα με την Αστυνομία, 22 Πακιστανοί συνεπλάκησαν με 2 Έλληνες, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να τραυματιστούν και να οδηγηθούν στο εφημερεύον Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Για τον ένα χρειάστηκε νοσηλεία, καθώς έχει τραυματιστεί στο χέρι, ενώ στον δεύτερο τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τον διοικητή του Βενιζελείου Κώστα Τερζάκη, είναι δύο τα άτομα που έχουν σοβαρότερο τραυματισμό. Ένας 53χρονος, ο οποίος φέρει συντριπτικό κάταγμα στο αριστερό βραχιόνιο και θα χειρουργούταν, και ένας 47χρονος, ο οποίος φέρει δύο θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Οι 24 (22 αλλοδαποί και 2 Έλληνες) συνελήφθησαν και έρχονται αντιμέτωποι με τον εισαγγελέα.

Λίγο αργότερα, σε περιοχή του δήμου Φαιστού συνελήφθησαν 22 αλλοδαποί και 2 ημεδαποί, κατηγορούμενοι για πρόκληση σωματικών βλαβών. Οι ανωτέρω συνεπλάκησαν μεταξύ τους, κάνοντας χρήση μεταλλικών και ξύλινων αντικειμένων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανδρών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Η Αστυνομία αναγκάστηκε να συγκεντρώσει τους 22 αλλοδαπούς σε φυλασσόμενο χώρο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσίευσε το neakriti.gr.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το όλο συμβάν και τη σύλληψη των παραπάνω αναφέρει: «Συνελήφθησαν χθες 29/08/2020 (σ.σ. προχθές) το βράδυ, σε περιοχή του δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, 22 αλλοδαποί και 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για πρόκληση σωματικών βλαβών. Ειδικότερα, χθες (29/08/2020) το βράδυ, οι ανωτέρω συνεπλάκησαν μεταξύ τους, κάνοντας χρήση μεταλλικών και ξύλινων αντικειμένων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο απ’ αυτών. Άμεσα, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού».

Να υπάρξει έλεγχος από την Πολιτεία

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοχή διαμένουν περισσότεροι από 3.000 Πακιστανοί, ενώ επικρατεί σκηνικό αναρχίας, όπως δηλώνει ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο οποίος ζητά να υπάρξει έλεγχος από την Πολιτεία.

Ο δήμαρχος, σχολιάζοντας τις συμπλοκές, τόνισε: «Προχθές έγινε μια φασαρία σε ένα συσκευαστήριο στο Τυμπάκι. Μπήκε στη μέση ένας δικός μας, καθώς φαίνεται πως είχαν πειράξει μια γυναίκα. Δέχτηκε απειλή, με αποτέλεσμα να σταματήσει να πηγαίνει στη δουλειά του γιατί φοβόταν από το πλήθος των Πακιστανών που εργάζονται εκεί. Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, όπως φάνηκε. Μαζεύτηκε λοιπόν μια ομάδα ανθρώπων και πήγαν κατά κάποιο τρόπο να ζητήσουν τον λόγο. Από εκεί και πέρα άρχισε η συμπλοκή», είπε ο κ. Νικολιδάκης.

Μάλιστα, όπως περιγράφει ο Γρηγόρης Νικολιδάκης, υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην περιοχή με αλλοδαπούς μετανάστες, καταστάσεις οι οποίες έχουν θορυβήσει την τοπική κοινωνία, με τον δήμαρχο να συνιστά ψυχραιμία και να τονίζει την ανάγκη παρέμβασης της Πολιτείας.

«Φοβάμαι πως είναι κάτι το οποίο έχει απασφαλίσει και πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και πολιτική βούληση για να μπορέσει να επέλθει η κανονικότητα στην περιοχή».

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν στην περιοχή προς αποφυγή νέων αναταραχών. Ενδεικτική είναι η φωτογραφία, με την Αστυνομία να έχει συγκεντρώσει τους 22 αλλοδαπούς σε φυλασσόμενο χώρο, ώστε να μπει τέλος στην ένταση.

https://www.youtube.com/watch?v=3VpJuHitlG4?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News