Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Έμπαρο

Ηράκλειο
Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Έμπαρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει γίνει στοιχειώδης οριοθέτηση της φωτιάς, η οποία εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα σε περιοχή κοντά στην Έμπαρο Βιάννου

Χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών, λίγο πριν τις 8 το βράδυ δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο φωτιάς στην περιοχή, η οποία έχει προκαλέσει ζημιά σε καλλιέργειες.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει γίνει στοιχειώδης οριοθέτηση της φωτιάς, η οποία εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα σε περιοχή κοντά στην Έμπαρο Βιάννου.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 22 πυροσβέστες και 3 ομάδες πεζοπόρου από 15 άτομα.

Σύμφωνα με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ. Δ. Μπουντουράκη, ο οποίος μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, η πυρκαγιά είναι σε ύφεση και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

«Μεγάλη και έγκαιρη ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής για να περιοριστεί η φωτιά όσο γίνεται γρηγορότερα, σύμφωνα με τον ίδιο. Στο έργο της κατάσβεσης επιχείρησαν 22 πυροσβέστες και τρεις ομάδες πεζοπόρου», όπως δήλωσε ο κ. Μπουντουράκης.

Όπως ανέφερε επίσης, σημαντική ήταν και η συμβολή κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, οι οποίοι συνέδραμαν με τρακτέρ και με ότι άλλα μέσα διέθεταν. 

Ακόμη, όπως τόνισε σημαντική ήταν και η συνδρομή δύο υδροφόρων ΟΤΑ για την κατάσβεση της φωτιάς. 

Υπό τον φόβο της αναζωπύρωσης θα παραμείνουν δυνάμεις τη νύχτα στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνουν πέντε οχήματα με δώδεκα άνδρες, καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρου.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, κατέκαψε 25 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης, σύμφωνα με τον κ. Μπουντουράκη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν απειλήθηκαν κατοικίες. 

Η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται η καύση των αγρών.

 Φωτογραφίες: Στέλιος Χανιωτάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News