Έκρυβαν εκατοντάδες παράνομα πακέτα τσιγάρων σε αποθήκη

Ηράκλειο
Έκρυβαν εκατοντάδες παράνομα πακέτα τσιγάρων σε αποθήκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειροπέδες σε δύο άντρες στο Ηράκλειο

Για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα συνελήφθησαν ένας 67χρονος Έλληνας και ένας 20χρονος αλλοδαπός το πρωί της Παρασκευής από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε να μεταβαίνει το πρωί με δίκυκλο σε αποθήκη και να βγαίνει μεταφέροντας έναν ταξιδιωτικό σάκο, μέσα στον οποίο βρέθηκαν 300 πακέτα τσιγάρων, στερούμενα της προβλεπόμενης ένσημης ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ στο δίκυκλο βρέθηκε το ποσό των 640 €.

Στη συνέχεια, ο 20χρονος παρέδωσε οικειοθελώς 4 χαρτοκιβώτια που περιείχαν 1.460 πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης ενώ, λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε ο 67χρονος ενοικιαστής της  αποθήκης, ο οποίος επίσης παρέδωσε 70 πακέτα τσιγάρων καθώς και 44 συσκευασίες καπνού των 50gr, το σύνολο των οποίων ομοίως δεν έφερε την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά είδη, το δίκυκλο όχημα καθώς επίσης και το ποσό των 640 €.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News