Πανελλήνιες 2020: Στους 10 πρώτους της Ιατρικής, ο Ζαχαρίας Ξυδάκης

Ηράκλειο
Πανελλήνιες 2020: Στους 10 πρώτους της Ιατρικής, ο Ζαχαρίας Ξυδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Mπήκε» από τους… πρώτους στην πρώτη του επιλογή!

Στην πρώτη του επιλογή, δηλαδή, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, κατάφερε να περάσει ο Ζαχαρίας Ξυδάκης.

Με αρκετή υπομονή, διάβασμα και θυσίες, ο 18χρονος φοιτητής - πλέον - συγκέντρωσε 18.325 μόρια και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, περνώντας, μάλιστα, 9ος στο Τμήμα της επιλογής του.

«Πέρασα στην πρώτη μου επιλογή: Ιατρική Ηρακλείου. Μου άρεσε και η Βιολογία, ωστόσο στο Μηχανογραφικό μου ήταν πιο ψηλά η Ιατρική.», δηλώνει ευχαριστημένος για τα αποτελέσματα ο Ζαχαρίας στο neakriti.gr.

Γιατί, όμως, επέλεξε το Ηράκλειο ως τόπο σπουδών του, ενώ, όπως είπε, περνούσε και στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη;

«Επέλεξα να σπουδάσω στο Ηράκλειο, καθότι, δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες, λόγω κορωνοϊού. Άλλωστε, η Ιατρική Ηρακλείου, θεωρείται η καλύτερη», σχολίασε ο πρώην μαθητής του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου.

Βέβαια, η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται πως «ευνόησε» το 18χρονο, σχετικά με το διάβασμά του, καθώς, όπως είπε: «Είχα περισσότερο χρόνο να “καλύψω” κάποια κενά που υπήρχαν και, έτσι, να προετοιμαστώ ακόμη καλύτερα για τις Πανελλήνιες».

Ενώ, η συμβουλή του επιτυχόντα, Ζαχαρία, στους υποψηφίους των Πανελλαδικών 2021 είναι η εξής: «Να έχουν υπομονή και οτιδήποτε “στραβό” τους προκύψει, να μην αγχωθούν, αλλά να φροντίσουν να το διορθώσουν.

Η φετινή χρονιά θα ήταν, ούτως ή άλλως, δύσκολη. Με αρκετές θυσίες, αλλά και πολύ διάβασμα, κατάφερα να επιτύχω το στόχο μου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News