10 μήνες για τη φωτιά στην Αγία Πελαγία - Ξέσπασε από… ηλεκτροσυγκόλληση

Ηράκλειο
10 μήνες για τη φωτιά στην Αγία Πελαγία - Ξέσπασε από… ηλεκτροσυγκόλληση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από μία σπίθα ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην Αγία Πελαγία - Οι ποινές στους δύο άνδρες  

Στο αυτόφωρο, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια, οδηγήθηκαν σήμερα οι δύο άνδρες που φέρεται να είναι υπαίτιοι για την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου.

Πρόκειται για έναν 73χρονο και έναν 65χρονο, οι οποίοι εκτελούσαν εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης, τη στιγμή που - πιθανότατα - τους «ξέφυγε» κάποια σπίθα, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αποδέχτηκαν τις κατηγορίες που τους ασκήθηκαν, ενώ καταδικάστυηκαν σε ποινή 10 μηνών με αναστολή, έκαστος.

Ήδη, ωστόσο, ο 65χρονος πλήρωσε τα δικαστικά έξοδα και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο 75χρονος αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στην Αγία Πελαγία, σε σημείο με χαμηλή βλάστηση, προκάλεσε έντονη ανησυχία στους κατοίκους και επισκέπτες της τουριστικής περιοχής, λόγω της γρήγορης εξάπλωσής της, εξαιτίας των ανέμων που έπνεαν στο σημείο. Ωστόσο, χάρη στην άμεση επέμβαση μεγάλου αριθμού πυροσβεστών, αλλά και εθελοντών, η φωτιά κατάφερε να τεθεί, γρήγορα, υπό έλεγχο. Άλλωστε, σημαντική ήταν και η συμβολή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που πραγματοποιούσε ρίψεις νερού, ενώ, προληπτικά στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Πελαγίας βρισκόταν σκάφος του Λιμενικού, ναυαγοσωστικό σκάφος και οκτώ σκάφη ιδιωτών.

Δείτε βίντεο από την πυρκαγιά:

https://www.youtube.com/watch?v=XGjzH4bkhmA?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News