Ηράκλειο

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Κρούσμα σε φοιτητή – Αναβάλλεται η εξεταστική στο τμήμα Φυσικής

Απολύμανση του χώρου σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν στο εκπαιδευτικό ίδρυμα

Kινητοποίηση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης μετά την είδηση ότι φοιτητής του Φυσικού εμφανίστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Πρόκειται για νεαρό ο οποίος ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, υποβλήθηκε σε τεστ και το αποτέλεσμα έγινε γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ.Τσακαλίδη «την Παρασκευή 28/8 αναβάλλεται η εξεταστική του τμήματος Φυσικής και θα γίνει απολύμανση του χώρου. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Η απολύμανση θα γίνει επειδή ο φοιτητής βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια θα γίνει και ιχνηλάτηση των επαφών του».

Νεότερες πληροφορίες θα δοθούν τις επόμενες μέρες στους φοιτητές του Φυσικού αλλά το πιο πιθανό είναι τη Δευτέρα να επιστρέψουν στο Πανεπιστήμιο.

Η ανακοίνωση:

"Το Πανεπιστήμιο Κρήτης προχώρησε για σήμερα, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, στην αναβολή του προγράμματος εξεταστικής του Τμήματος Φυσικής, της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ μετά το κρούσμα COVID- 19 που εντοπίστηκε σε φοιτητή του Τμήματος.

Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας (χρήση μάσκας, απόσταση δύο -2- μέτρων, απολύμανση πριν και μετά) κατά τη διάρκεια της εξέτασης του εν λόγω φοιτητή.

Τονίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά ακολουθώντας τους κανόνες που έχει ορίσει η πολιτεία".

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια