Ατύχημα σε πλοίο: Στην Αθήνα ο 27χρονος ναυτικός

Ηράκλειο
Ατύχημα σε πλοίο: Στην Αθήνα ο 27χρονος ναυτικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπέστη εγκαύματα στο τραγικό συμβάν στο λιμάνι του Ηρακλείου

Στο ΚΑΤ μεταφέρθηκε την Τρίτη ο 27χρονος ναυτικός, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μετά το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε προχθές το πρωί στο πλοίο “Blue Horizon”, και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα - μεταξύ άλλων - να βρει τραγικό τέλος ένας 30χρονος ναυτικός. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Νέα Κρήτη” και της “ΚΡΗΤΗ TV”, η κατάσταση του 27χρονου άνδρα ήταν χθες σταθερή. Ωστόσο, επειδή έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα στα χέρια το και μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην Αθήνα . Υπενθυμίζεται ότι από το περιστατικό υπέστησαν εγκαύματα άλλοι δύο άνδρες ηλικίας 34 και 45 ετών, οι οποίοι, ωστόσο, δεν κινδύνεψαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκε ότι οι δύο άνδρες δε χρειάζονται περαιτέρω νοσηλεία.

Εξάλλου, ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το “Βlue Horizon” βρισκόταν στον Πειραιά. Στον απόηχο του δυστυχήματος της Δευτέρας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 30χρονος Γ’ μηχανικός του πλοίου και να υποστεί σοβαρά εγκαύματα ο 27χρονος ναυτικός, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εξέδωσε χθες ανακοίνωση. Το ΕΚΗ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι υπήρξαμε «για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές».

«Για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές, ακόμη ένα εργατικό δυστύχημα, αυτή τη φορά στον χώρο της Ναυτιλίας, με τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων τριών ναυτικών.

Το περιστατικό, που διαδραματίστηκε χθες (σ.σ. προχθές) το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου, έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα στον νομό μας, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ο 30χρονος Γ’ μηχανικός του πλοίου “Blue Horizon”.

Οι άλλοι τρεις εγκαυματίες, ηλικίας 34, 27 και 45 ετών, μεταφέρθηκαν σε πολύ καλύτερη κατάσταση στη Χειρουργική Κλινική, ωστόσο ο ένας εξ αυτών χρειάστηκε να εισαχθεί στη ΜΕΘ για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Η εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη των ελεγκτικών μηχανισμών και η έλλειψη των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής αποτελούν τις βασικές αιτίες των εργατικών ατυχημάτων.

Να σημειωθεί ότι ειδικό κλιμάκιο του τοπικού υπουργείου Εργασίας όσο και του τοπικού ΣΕΠΕ διερευνούν τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος.

Καλούμε την κυβέρνηση να ενισχύσει το ΣΕΠΕ με σκοπό την εντατικοποίηση των ελέγχων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Ολόψυχα εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θανόντος», αναφέρει αυτούσια η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Διερευνούν τις ακριβείς συνθήκες

Μέχρι χθες συνεχίζονταν οι έρευνες των αρμοδίων για τη διερεύνηση των ακριβών συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, το συμβάν σημειώθηκε μετά από διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης.

Επισημαίνεται ότι προχθές μετέβησαν στο σημείο κλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων, καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος.

Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές το πρωί, στις 9:30. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση του 30χρονου ναυτικού ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη εξαρχής. Ο 30χρονος διακομίστηκε με εκτεταμένα εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού στο ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ, όπου διασωληνώθηκε. Άμεσα, ο 30χρονος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, ωστόσο, λίγες ώρες μετά εξέπνευσε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να τον σώσουν.

Όπως ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, το πλοίο είχε καταπλεύσει νωρίτερα προχθές το πρωί, αφού εκτέλεσε δρομολόγιο της γραμμής Πειραιάς-Ηράκλειο, αποβιβάζοντας με ασφάλεια περισσότερους από 400 επιβάτες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το δυστύχημα σημειώθηκε στον χώρο του μηχανοστασίου, ενώ στο πλοίο δε βρίσκονταν επιβάτες.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του Γ’ Μηχανικού για τον τραγικό θάνατο.

Όπως αναφέρουν:

"Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων με συμμετοχή και αγώνα, να αντισταθούμε στις συνθήκες γαλέρας με την συντριβή του συνόλου των δικαιωμάτων μας, που διαμορφώνουν σε όλες τις κατηγορίες καραβιών οι εφοπλιστές με τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις τους και δεν διστάζουν την ίδια μας την ζωή να την θυσιάζουν για την ενίσχυση της κερδοφορία τους.

Να δυναμώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, για οργανικές συνθέσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας μας, ενάντια στην ανεργία, την εντατικοποίηση της εργασίας, την συντριβή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News