Νεκρός 30χρονος εργαζόμενος, μετά τη φονική έκρηξη στο πλοίο - Εξιτήριο για δύο τραυματίες

Ηράκλειο
Νεκρός 30χρονος εργαζόμενος, μετά τη φονική έκρηξη στο πλοίο - Εξιτήριο για δύο τραυματίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο άνδρας νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ με σοβαρά εγκαύματα

Την τελευταία του πνοή άφησε, τελικά, ο εργαζόμενος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά το πρωί της Δευτέρας, μετά το ατύχημα που συνέβη στο πλοίο «Blue Horizon».

Πρόκειται για έναν 30χρονο άνδρα, Ελληνικής υπηκοότητας, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), με σοβαρά εγκαύματα. 

Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου, ο 30χρονος άφησε, τελικά, την τελευταία του πνοή.

Υπενθυμίζεται πως το δυστύχημα συνέβη στις 9:30 το πρωί και ενώ το πλοίο «Blue Horizon» βρισκόταν στο Λιμάνι του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 μελών του πληρώματος.

Ο ένας εξ' αυτών, ο 30χρονος, εξέπνευσε, ενώ ένας ακόμη νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ. Οι άλλοι 2 ήταν,  από την αρχή, σε καλύτερη κατάσταση, και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τα αίτια υπό τα οποία συνέβη το δυστύχημα, διερευνούν υπάλληλοι των κλιμακίων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι οποίοι βρίσκονται, ήδη, από το απόγευμα της Δευτέρας, στο Ηράκλειο.

Η κατάσταση της υγείας των άλλων τριών τραυματιών

Σημειώνεται ότι ο νεαρότερος τραυματίας και συγκεκριμένα ο 27χρονος άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ για προληπτικούς λόγους και η κατάσταση της υγείας του αξιολογείται καλή.

Οι άλλοι δύο άνδρες, ο 34χρονος και ο 45χρονος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν επίσης με εγκαύματα από τον ατμό στο νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, τους έγινε εισαγωγή, ωστόσο όταν ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις τους και διαπιστώθηκε ότι είναι καλά, πήραν εξιτήριο.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του 30χρονου εξέδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης:

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του 30χρονου Γ΄ Μηχανικού του Ε/Γ-Ο/Γ “Blue Horizon”. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του ναυτικού μας. Μόλις ενημερώθηκα για το δυστύχημα έδωσα εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ για πλήρη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν και ήδη κλιμάκια ειδικών βρίσκονται στο Ηράκλειο για το σκοπό αυτό».

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΟΛΗ:

Ο Πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μηνάς Παπαδάκης, καθώς και όλη η Διοίκηση, εκφράζουν τη θλίψη τους για την τραγική κατάληξη του νεαρού 30χρονου ναυτικού του Ε/Γ-Ο/Γ “Blue Horizon”.

«Τα θερμά μας συλλυπητήρια  για τον άτυχο χαμό του Γ΄ Μηχανικού που ένα ατυχές γεγονός του αφαίρεσε τη ζωή. Η οδύνη είναι μεγάλη και με θλίψη συλλυπούμεθα την οικογένειά  και τους οικείους του ναυτικού», 

Ο ΟΛΗ ΑΕ συμπαρίσταται έμπρακτα στην οικογένεια του άτυχου ναυτικού και θα βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας στις δύσκολες αυτές στιγμές.

Για το δυστύχημα σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ:

«Η έκρηξη στο λέβητα του μηχανοστασίου του πλοίου “Blue Horizon”, στο λιμάνι του Ηρακλείου, με έναν νεκρό ναυτεργάτη και τρεις τραυματίες αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα των εργατικών ατυχημάτων, σε συνθήκες έντασης της επιθετικότητας κυβέρνησης και εφοπλιστών. Η ζωή των εργατών της θάλασσας τίθεται σε αυξημένο κίνδυνο για τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Οι ευθύνες των κυβερνήσεων είναι μεγάλες και διαχρονικές.

Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες των ναυτεργατικών σωματείων που αποδεικνύουν πως δίπλα στα άλλα προκλητικά προνόμια που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές, η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία, με μειώσεις των οργανικών συνθέσεων των καραβιών και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αποφάσισε την παράταση του χρόνου λήξης των πιστοποιητικών ασφαλείας των πλοίων με άμεσες συνέπειες την μείωση των επιθεωρήσεων και των ελέγχων στα πλοία.

Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης και των υπηρεσιών της, για τη διερεύνηση των αιτιών, που προκάλεσαν την έκρηξη καθώς και την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των τραυματισμένων ναυτεργατών. Να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για την αξιοπλοΐα του Ε/Γ - Ο/Γ του πλοίου « Blue Horizon» πριν από τον απόπλου από το λιμάνι του Ηρακλείου.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News