Διαμαρτυρία για τα σχολεία στην Περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης στις 25/8

Ηράκλειο
Διαμαρτυρία για τα σχολεία στην Περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης στις 25/8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να ανοίξουν τα σχολεία με όλους τους αναγκαίους όρους για την ασφάλεια και την ισότιμη εκπαίδευση των παιδιών»

Κινητοποίηση για την επιστροφή στα σχολεία και τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τους όρους με τους οποίους θα λειτουργήσουν, θα πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης, την Τρίτη 25 Αυγούστου Αυγούστου και ώρα 11.00π.μ. στη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Λίγες μόνο μέρες μένουν μέχρι να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις και τα αναπάντητα ερωτήματα για τους όρους με τους οποίους θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε μια περίοδο νέας έξαρσης της πανδημίας είναι πολλά για να εντείνουν την αγωνία μας. Πρόκειται για την έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς με δυσκολίες και αυξημένες απαιτήσεις, καθώς θα πρέπει να εγγυηθεί την ασφάλεια των παιδιών μας αλλά και να καλύψει όλα τα κενά που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο έτος.

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου περιορίστηκαν στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά σε μια σειρά από ζητήματα που είναι κρίσιμα για το άνοιγμα των σχολείων όπως η αναγκαία μείωση των μαθητών ανά τμήμα ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι των αποστάσεων, οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών ώστε να μην ξεκινήσει η νέα χρονιά με κενά, η εξασφάλιση του απαιτούμενου αριθμού καθαριστριών στα σχολεία, η απαραίτητη γενναία χρηματοδότηση για τη σχολική στέγη.

Στην πραγματικότητα, κι ανεξάρτητα από τις επιμέρους εξαγγελίες, η κυβέρνηση ρίχνει για άλλη μια φορά όλο το βάρος στην «ατομική ευθύνη», δηλαδή στις πλάτες εκπαιδευτικών και μαθητών, για την προστασία των ίδιων και των οικογενειών τους την ίδια στιγμή που δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο όλο το προηγούμενο διάστημα για τις προϋποθέσεις που χρειάζονται ώστε η εκπαιδευτική κοινότητα να λειτουργήσει με ασφάλεια.

Το γονεϊκό κίνημα οφείλει να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που θα προκύψουν με το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να διεκδικήσουν:

  • Όλες οι σχολικές μονάδες να πληρούν όλες τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας. Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, μέσα προστασίας (π.χ. αλκοολούχα διαλύματα), νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό φύλαξης σε όλα τα σχολεία. Αλλαγή του θεσμικού καθεστώτος ώστε να υπάρχει καθαριότητα κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.
  • Ειδική μέριμνα για την κάλυψη της ύλης που δεν διδάχθηκε τους 2 μήνες κλειστών σχολείων. Να μην υπάρξει ούτε ένα εκπαιδευτικό κενό με τη νέα χρονιά από την 1η του Σεπτέμβρη. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών.
  • Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και online μετάδοση των μαθημάτων.
  • Σχολικά κτίρια που να πληρούν τις συνθήκες υγιεινής για μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά και τις συνθήκες ασφάλειας.
  • Νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των μαθητών ανά Τμήμα.
  • Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο.
  • Κατάλληλοι και επαρκείς χώροι για την υλοποίηση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής. Παράλληλα να σχεδιαστεί πλάνο ανέγερσηςσύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων με όλες στις προδιαγραφές που απαιτεί η νηπιακή ηλικία.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του Κράτους.
  • Προσλήψεις σχολιάτρων σε κάθε σχολείο. Ενίσχυση των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας σε κάθε Δήμο και διασύνδεση τους με τα σχολεία.
  • Παρεμβάσεις για δωρεάν και ουσιαστική δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών με αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα στα σχολεία για όλα τα παιδιά».
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News