Χ. Μαμουλάκης: «Προβλήματα στην κατάρτιση πινάκων των αναπληρωτών καθηγητών»

Ηράκλειο
Χ. Μαμουλάκης: «Προβλήματα στην κατάρτιση πινάκων των αναπληρωτών καθηγητών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια για να διορθώσει την αδικία»

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των αναπληρωτών καθηγητών στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης το πρωί της Δευτέρας 24 Αυγούστου, συμμετείχε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους από τους πίνακες των προσλήψεων εξαιτίας σφάλματος στο σύστημα του ΑΣΕΠ, το οποίο δεν αναγνώρισε την καταβολή παραβόλου ύψους μόλις 3 ευρώ, με αποτέλεσμα να τους αποκλείσει από τους πίνακες των αναπληρωτών που θα στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες.

«Από τον Δεκέμβριο του ’19 έχουμε αναδείξει με Ερώτησή μας προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Οικονομικών, τα προβλήματα που προέκυψαν με την κατάρτιση των πινάκων των αναπληρωτών καθηγητών, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων και δυσλειτουργίας του συστήματος του ΑΣΕΠ κατά τη διαδικασία πληρωμής του παραβόλου αξίας μόλις 3 ευρώ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «9 μήνες μετά, το πολυάριθμο και πανάκριβο «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προχωρήσει σε καμία απολύτως ενέργεια για να διορθώσει αυτή την αδικία. Και ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες, όπου η έξαρση της πανδημίας του Covid 19 επιτάσσει τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων μαθητών, άρα και αυξημένου αριθμού εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες, επιβάλλεται η Κυβέρνηση της ΝΔ να αναθεωρήσει τις απόψεις της και να προχωρήσει σε έναν ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σχεδιασμό αντιμετώπισης της κατάστασης.

Από την πλευρά μας σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις πιέσεις, έτσι ώστε να ικανοποιηθεί αυτό το δίκαιο αίτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών».

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News