Ατύχημα σε πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου– 4 τραυματίες, ένας σε βαριά κατάσταση

Ηράκλειο
Ατύχημα σε πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου– 4 τραυματίες, ένας σε βαριά κατάσταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά και διασωληνώθηκε

Ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο πλοίο Βlue Horizon στο Ηράκλειο. 4 άτομα μέλη του πληρώματος  ηλικίας 30, 34, 27 και 45 ετών τραυματίστηκαν από ατύχημα στο μηχανοστάσιο και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υποστεί εγκαύματα. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν τους τραυματίες και τους μετέφεραν στο εφημερεύον νοσοκομείο. Στα ΠΑΓΝΗ οι γιατροί ήταν έτοιμοι για να υποδεχτούν τα περιστατικά και να αντιμετωπίσουν τα τραύματα. 

Ένα άτομο σε βαριά κατάσταση

Σύμφωνα με πληροφορίες έκρηξη σημειώθηκε σε καζάνι ατμού στο εσωτερικό του πλοίου, με αποτέλεσμα ένα άτομο να τραυματιστεί βαριά, και 3 ακόμα πιο ελαφρά. 3 άτομα φέρουν ελαφρά τραύματα και ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση διασωληνώθηκε άμεσα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και αναμένεται να νοσηλευτεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου έσπευσαν λιμενικοί και εκπρόσωποι της εταιρείας. Το πλοίο σύμφωνα  ήταν κενό επιβατών και δεν φάινεται να έχει υποστεί υλικές ζημιές. 

Aνακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος

Πρωινές ώρες σήμερα, σημειώθηκε ατύχημα στο χώρο του μηχανοστασίου στο Ε/Γ-Ο/Γ  “Blue Horizon”, Ν.Π. 10579, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμένα του Ηρακλείου. Το Ε/Γ-Ο/Γ είχε καταπλεύσει νωρίτερα εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα του Πειραιά, μεταφέροντας και αποβιβάζοντας με ασφάλεια συνολικά 420 επιβάτες. Από το ατύχημα τραυματίστηκαν τέσσερα (04) μέλη πληρώματος, 30, 34, 27 και 45 ετών, όλοι πλήρωμα μηχανοστασίου, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι την ώρα του ατυχήματος στο ανωτέρω πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού στο σημείο μεταβαίνουν άμεσα κλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος.Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News