Δικάζονται οι 5 Γάλλοι για την άγρια συμπλοκή στη Χερσόνησο - Κουρεύτηκε για να γλιτώσει ο 24χρονος

Ηράκλειο
Δικάζονται οι 5 Γάλλοι για την άγρια συμπλοκή στη Χερσόνησο - Κουρεύτηκε για να γλιτώσει ο 24χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βίντεο της αιματηρής συμπλοκής είχε σοκάρει

Σήμερα αναμένεται να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου οι πέντε Γάλλοι τουρίστες, οι οποίοι συνεπλάκησαν αργά το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, στην παραλιακή οδό της Χερσονήσου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας συμπατριώτης τους στο πλευρό με σπασμένο μπουκάλι. Η άγρια συμπλοκή σημειώθηκε τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου: Όπως φαίνεται σε απόσπασμα βίντεο που παρουσιάστηκε αποκλειστικά πριν από μια εβδομάδα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV”, ένας νεαρός άνδρας με μακριά μαλλιά και μούσια “κάρφωσε” ένα σπασμένο μπουκάλι στο σώμα ενός άλλου άνδρα.

Όπως προέκυψε, θύμα της αιματηρής επίθεσης ήταν ένας 37χρονος Γάλλος, ο οποίος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος. Η Αστυνομία δεν άργησε να κινητοποιηθεί και να συλλάβει τελικά συνολικά 13 άτομα, όλα τους γαλλικής εθνικότητας.

Μεταξύ αυτών κι ένας 24χρονος νεαρός. Σύμφωνα με τις Αρχές, πρόκειται για το άτομο που τραυμάτισε στο πλευρό τον 37χρονο ομοεθνή του, ο οποίος μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

“Κουρεύτηκε” για να γλιτώσει

Εντύπωση είχε προκαλέσει, εξάλλου, ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησε ο φερόμενος δράστης να αποφύγει τις συνέπειες της πράξης του. Όπως είχε γίνει γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα, ο 24χρονος άνδρας κουρεύτηκε με την “ψιλή” μηχανή κι έγινε αγνώριστος. Βάσει του βίντεο το οποίο είχε ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο τις ώρες που ακολούθησαν την άγρια συμπλοκή, οι αστυνομικοί αναζητούσαν ως δράστη έναν μακρυμάλλη άνδρα!

Παρά τα όσα σκαρφίστηκε, πάντως, ο νεαρός δεν κατάφερε να γλιτώσει, αφού αναγνωρίστηκε ως ο δράστης της επίθεσης από τους αστυνομικούς. Όπως είχε αποκαλύψει η “ΚΡΗΤΗ TV”, κανείς από τους συλληφθέντες δεν ταίριαζε στην περιγραφή του ατόμου που “κάρφωσε” το σπασμένο μπουκάλι μπίρας στον 37χρονο άνδρα. Ωστόσο, κανείς από τους συλληφθέντες δε φαινόταν διατεθειμένος να πει ποιος ήταν εκείνος που τραυμάτισε με το μπουκάλι τον συμπατριώτη του.

Εντούτοις, οι αστυνομικοί του Τμήματος Χερσονήσου που ανέλαβαν την υπόθεση ήταν βέβαιοι ότι το άτομο που έψαχναν βρισκόταν μεταξύ των συλληφθέντων ανδρών. Άρχισαν λοιπόν να εξετάζουν από την αρχή ξανά όλους τους συλληφθέντες. Εξάλλου, στο “μικροσκόπιο” μπήκαν και τα υπάρχοντα στα δωμάτια όπου διέμεναν. Τελικά, η λύση στον “γρίφο” δόθηκε μέσω της ξυριστικής μηχανής που φέρεται να χρησιμοποίησε ο 24χρονος προκειμένου να “ξεφορτωθεί” τις τρίχες που τον... ενοχοποιούσαν.

Ο 24χρονος Γάλλος κατηγορείται για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ τέσσερις ακόμη συμπατριώτες του κατηγορούνται για απλή σωματική βλάβη. Δικογραφία σχηματίστηκε, ωστόσο, και για τους υπόλοιπους 8 Γάλλους, οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Οι πέντε πρώτοι επρόκειτο να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε για σήμερα Δευτέρα 24 Αυγούστου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα των Αρχών για το αιματηρό περιστατικό. Αναφορικά με τους υπόλοιπους 8, η δίκη τους προσδιορίστηκε για τον Οκτώβριο του 2021.

Σοβαρά τραυματίας στον πνεύμονα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 37χρονος Γάλλος τραυματίστηκε σοβαρά, αφού είχε τρωθεί στον πνεύμονα! Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα, μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV”, ο διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, κ. Κώστας Τερζάκης, ο 37χρονος, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο τα ξημερώματα της προπερασμένης Κυριακής, τραυματίστηκε «στη μασχαλιαία χώρα», ενώ «πήρε αέρα κι ο πνεύμονάς» του.

«Είχε έρθει τα ξημερώματα με μεγάλο τραύμα στην αριστερά μασχαλιαία χώρα. Το τραύμα ήταν από μπουκάλι, διότι βρέθηκε ένα μεγάλο κομμάτι γυαλί στη μασχάλη του», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τερζάκης. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, στον 37χρονο τοποθετήθηκε ειδική συσκευή, καθώς, «όταν πάρει αέρα ο πνεύμονας, ο αέρας πρέπει να φύγει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News