Ηράκλειο

Τίμησαν την μνήμη των μαρτύρων σε Δαμάστα και Μάραθος

Δύο ειδικές τελετές για τα 76 χρόνια από την εκτέλεση 30 Δαμαστιανών και 17 Μαραθιανών από γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Τη μνήμη των 30 Δαμαστιανών και 17 Μαραθιανών εθνομαρτύρων, που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Αύγουστο του 1944, τίμησαν ο Δήμος Μαλεβιζίου και οι Τοπικές Κοινότητες Δαμάστας και Μαράθου, στο πλαίσιο ειδικών τελετών.

Οι τελετές πραγματοποιήθηκαν, σήμερα Παρασκευή 21 Αυγούστου, με πλήρη τήρηση των ενδεδειγμένων μέτρων και υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Στη Δαμάστα η τελετή ήταν προγραμματισμένη στις 10 π.μ. στον χώρο εκτέλεσης, στη θέση Κερατίδι Δαμάστας.

Στο Μάραθος η τελετή ήταν προγραμματισμένη στις 11 π.μ. στον χώρο του Ηρώου. Το πρόγραμμα των τελετών περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία και κατάθεση στεφάνων.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου για τα 76α ετήσια μνημόσυνα

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, συμμετείχε στα 76α ετήσια μνημόσυνα για τους εκτελεσθέντες πατριώτες στη Δαμάστα και στο Μάραθο, που οργάνωσε ο Δήμος Μαλεβιζίου, και προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Τιμούμε σήμερα τους εκτελεσθέντες Πατριώτες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 21 Αυγούστου 1944 στη Δαμάστα και στο Μάραθο, που μαζί με όλους του Έλληνες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, οδήγησαν στην Ελευθερία, την οποία σήμερα έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε και ταυτόχρονα να αξιοποιήσουμε για την πλήρη δικαίωση του αγώνα με την αναγνώριση και καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια