Ηράκλειο

EΑΣΗ: Αυτές είναι οι τιμές στα οινοστάφυλα

Ανακοινώθηκαν οι τιμές με τα αμπέλια όμως να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές εξαιτίας των καιρικών συνθηκών

Τιμές αγοράς για τα οινοστάφυλα ανακοίνωσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στα γραφεία της οργάνωσης με την παραλαβή να γίνεται στο οινοποιείο της Παλιανής.

Αναλυτικά:


Για τα υπόλοιπα ποικιλιακά οινοστάφυλα η τιμή θα καθορίζεται μετά από επιτόπιο ποιοτικό έλεγχο από τον αρμόδιο γεωπόνο.

Την ίδια ώρα σωσίβιο για αμπελουργούς και οινοποιούς αποτελεί το πρόγραμμα απόσταξης κρίσης με την Ένωση Ηρακλείου να διαθέτει 2.500 χιλιάδες τόνους από το απόθεμα κρασιού και τους συνεταιριστές να διεκδικούν άτοκη χρηματοδότηση.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκομιδή του επιτραπέζιου σταφυλιού με το ενδιαφέρον από τις ευρωπαϊκές αγορές να είναι φέτος αυξημένο, χωρίς ωστόσο η ζήτηση να ανεβάζει την τιμή παραγωγού και με τα αμπέλια να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που δεν ευνόησαν τις καλλιέργειες.

Τέλη Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσει και η συγκομιδή των σταφιδοποιήσιμων σταφυλιών με την ΚΣΟΣ να καθορίζει τη χαμηλότερη τιμή για την αγορά σταφίδας σουλτανίνας, της ξανθιάς, στο 1 ευρώ και την υψηλότερη στο 1,80 ανά κιλό.

ΤΙΜΕΣ ΞΑΝΘΙΑΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑΣ 

Τύπος Νο1          1,80 ευρώ ανά κιλό

Τύπος Νο2          1,60

Τύπος Νο4          1,40

Τύπος Νο5          1,00

 

Η πληρωμή του προϊόντος θα γίνεται με άμεση καταβολή του 50% του ποσού της τιμολογημένης αξίας και η εκκαθάριση μετά από τρεις μήνες από την τιμολόγηση.

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια