Ηράκλειο

Ο Μ. Κεφαλογιάννη σε ΔΥΠΕ και νοσοκομεία – Συνάντηση για τον εξοπλισμό και τις ΜΕΘ

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι θα είναι πάντα αρωγός στο έργο και την προσπάθεια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη είχε την Τρίτη το μεσημέρι στο γραφείο της η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, στην οποία συμμετείχαν ο Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Δημήτρης Αγαπίου και οι στενοί συνεργάτες του Ευρωβουλευτή, Νίκος Αντωνακάκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νικος Χρονάκης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πανδημία και τη διαχείριση της στην Κρήτη.


Η Διοικήτρια και ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ενημέρωσαν για την προσπάθεια στελέχωσης και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας που καταβάλλεται μέσω προσλήψεων μόνιμου, αλλά και επικουρικού προσωπικού, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και δημιουργίας νέων κλινών ΜΕΘ. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην προστασία των εργαζομένων στις υγειονομικές μονάδες του νησιού, την επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας και τις διαδικασίες δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποιούνται στα νοσοκομεία, τις πρωτοβάθμιες δομές και τις ΚΟΜΥ, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην προσπάθεια αγοράς νέων ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας.


Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ως προς την αναγκαιότητα επανακαθορισμού του σχεδιασμού για την προάσπιση της δημόσιας υγείας βάσει των σύγχρονων δεδομένων, καθώς και την ουσιαστική αναβάθμιση των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας, νοσοκομειακών και πρωτοβάθμιας φροντίδας.


Όπως επεσήμανε ο κ. Κεφαλογιάννης, θα είναι πάντα αρωγός στο έργο και την προσπάθεια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης «γιατί ο στόχος μας, που είναι η βελτίωση της περίθαλψης του πολίτη, είναι κοινός. Στο πλαίσιο αυτό, θα βρίσκομαι πάντα δίπλα σας για να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχει η Ε.Ε.».
Η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης από την πλευρά της δήλωσε: «Με τον ευρωβουλευτή μας Μ. Κεφαλογιάννη συζητήσαμε εκτενώς θέματα διαχείρισης της πανδημίας και τα σημαντικά έργα στο χώρο της υγείας, που έχουν δρομολογηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο Μ. Κεφαλογιάννης αποτελεί τόσο από τη θεσμική πολιτική του θέση, όσο και ως ενεργός πολίτης τούτου του τόπου έναν πολύτιμο συνεργάτη για τη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας της Κρήτης».


O κ.Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε ακόμη το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου είχε συναντήσεις με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και επισκέφθηκε χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια