Στον εισαγγελέα ο ιερέας που πυροβόλησε στον αέρα

Κρήτη
Στον εισαγγελέα ο ιερέας που πυροβόλησε στον αέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 47χρονος συνελήφθη για άσκοπους πυροβολισμούς στην περιοχή της Μεσαράς

Πυροβόλησε στον αέρα και λίγο αργότερα κατέληξε με χειροπέδες! Ο λόγος για έναν ντόπιο ιερέα, ο οποίος φέρεται, υπό συνθήκες οι οποίες διερευνώνται από τις Αρχές, να μετέβη σε συγκεκριμένη επιχείρηση σε χωριό της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς και να έριξε μπαλοθιά. Ο ιερέας συνελήφθη και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα σήμερα. Το επίμαχο συμβάν έλαβε χώρα προχθές Κυριακή.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, πρόκειται για 47χρονο, ο οποίος προέβη σε ρίψη άσκοπων πυροβολισμών, σε περιοχή του δήμου Φαιστού. Ο 47χρονος ιερέας πήγε σε επιχείρηση συγχωριανού του και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πυροβόλησε στον αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδοποιήθηκε άμεσα η Αστυνομία. Στην περιοχή μετέβησαν λίγο αργότερα στελέχη του ΤΑΕ Μεσαράς και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού. Η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες στον 47χρονο ιερέα, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με τον γεμιστήρα του και φυσίγγια. Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένας κάλυκας.

Για την επίμαχη υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί όπλων».

«Συνελήφθη, χθες (σ.σ. προχθές 16/8/2020) το βράδυ σε περιοχή του δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων», αναφέρεται αρχικά στην εν λόγω ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, «χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ σε περιοχή του δήμου Φαιστού ο ημεδαπός προέβη στη ρίψη άσκοπων πυροβολισμών. Άμεσα από αστυνομικούς των ανωτέρω υπηρεσιών συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με τον γεμιστήρα του και φυσίγγια, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε κάλυκας».

Εν κατακλείδι, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι «η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου». Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο συλληφθείς ιερέας αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα σήμερα.

Μπαλοθιές και στο Ρέθυμνο

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μερικά 24ωρα πριν το συμβάν στη Μεσαρά είχε πραγματοποιηθεί μια ακόμη σύλληψη στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου για άσκοπους πυροβολισμούς. Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, έπεσαν μπαλοθιές σε σπίτι σε περιοχή του δήμου Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα μερικές ώρες αργότερα να φορέσει χειροπέδες ο ιδιοκτήτης της εν λόγω οικίας.

Σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., το συμβάν σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, σε περιοχή του δήμου Ρεθύμνου. Κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης που πραγματοποιούταν σε οικία, έπεσαν άσκοποι πυροβολισμοί.

Στο επίμαχο σπίτι μετέβησαν το μεσημέρι της επόμενης ημέρας αστυνομικοί, οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες στον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι συνελήφθη σε περιοχή «του δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρεθύμνου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης σε οικία ρίφθηκαν άσκοποι πυροβολισμοί. Από αστυνομικούς των ανωτέρω υπηρεσιών σήμερα (σ.σ. την περασμένη Πέμπτη 13/8/2020) το μεσημέρι διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του ημεδαπού και στον προαύλιο χώρο αυτής, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάλυκες και βολίδες. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News