Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά κοντά στο Δεμάτι – Πυροσβέστες στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις

Ηράκλειο
Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά κοντά στο Δεμάτι – Πυροσβέστες στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελικόπτερο και ισχυρές δυνάμεις της υπηρεσίας επιχείρησαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία περίπου στην 13:00, λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε στο χωριό Δεμάτι Αρκαλοχωρίου του Δ. Μινώα Πεδιάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά δεν έχει πλέον ενεργά μέτωπα όμως κάποιες δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 17 πυροσβεστικά οχήματα, 6 βοηθητικές υδροφόρες, 3 πεζοπόρα τμήματα των 15 ανδρών, 46 πυροσβέστες, 2 υδροφόρες των ΟΤΑ καθώς και τη συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου.

Λίγο μετά τις 5 οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έθεσαν το πεδίο της φωτιάς υπό μερικό έλεγχο.

Παρά τους ισχυρούς ανέμους η φωτιά δεν ξέφυγε από τον έλεγχο των πυροσβεστικών δυνάμεων που εκτυλίχθηκε σε περιοχή καθαρά χορτολιβαδική. Παράλληλα κανένας κίνδυνος δεν υπήρξε για το χωριό Δεμάτι ούτε απειλήθηκαν περιουσίες.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σήμερα υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε όλη την Κρήτη.

Αύριο, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας, υψηλός θα είναι ο κίνδυνος φωτιάς στον Νομό Λασιθίου ενώ στους υπόλοιπους Νομούς της Κρήτης, χαρακτηρίζεται μέτριος.

(Κεντρική Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News