Είχαν την τύχη να κολυμπήσουν σε οργανωμένη παραλία - Δύο τουρίστες κινδύνευσαν σε παραλίες των Μαλίων

Ηράκλειο
Είχαν την τύχη να κολυμπήσουν σε οργανωμένη παραλία - Δύο τουρίστες κινδύνευσαν σε παραλίες των Μαλίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από πνιγμό σώθηκαν σήμερα δύο τουρίστες, σε δύο διαφορετικές παραλίες των Μαλίων

Σε περιπέτεια κατέληξε το απογευματινό μπάνιο για δύο τουρίστες σε παραλίες των Μαλίων.

Παρά τις υποδείξεις και τα σφυρίγματα των ναυαγοσωστών, αψήφησαν τα κύματα, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από υποθαλάσσια ρεύματα και να κινδυνεύσουν να πνιγούν ένας άνδρας 36χρονος από την Αγγλία και μία 45χρονη Γερμανίδα, σε παραλίες των Μαλίων.

Είχε την τύχη να κολυμπάει σε οργανωμένη παραλία

Ειδικότερα, σε μία απόσταση 200 μέτρων, από την ακτή ένας 36χρονος άνδρας κινδύνευσε να πνιγεί, αλλά είχε την τύχη να κολυμπάει σε οργανωμένη παραλία, και να τον ακούσει ο ναυαγοσώστης, να τον περισυλλέξει και να τον βγάλει σώο στην ακτή.

Συγκεκριμένα στις 3 το απόγευμα στην παραλία Κλωτζανή ένας 36χρονος άντρας Αγγλικής καταγωγής και σε απόσταση διακόσια μέτρα από την ακτή παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και κάλεσε σε βοήθεια.

Στο σημείο έσπευσε ο ναυαγοσώστη μας, Αλέξανδρος Παυλίδης, από την Ομάδα «Ωκεανίς» Ναυαγοσωστική Σχολή Κρήτης, ο οποίος κατάφερε με την τορπίλη να βγάλει τον 36χρονο έξω σώο και να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Δύο ώρες αργότερα σε παρακείμενη παραλία των Μαλίων που δεν υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη, ο ναυαγοσώστης Πρινάρης Μιχάλης από την ομάδα επίσης «Ωκεανίς», έσπευσε με τζετ σκι και κατάφερε να σώσει μια 45χρονη Γερμανίδα που είχε παρασυρθεί και πάλευε με τα θαλάσσια ρεύματα.

Ο ναυαγοσώστης έβγαλε την 45χρονη της παρείχε τις πρώτες βοήθειες ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ιατρείο του ξενοδοχείου όπου διέμενε.

Για τα περιστατικά ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Χερσονήσου.

Σημειώνεται ότι και σήμερα υπήρχε κόκκινη σημαία στον Πύργο και παρά τα σφυρίγματα και τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών οι λουόμενοι δεν «πειθάρχησαν», με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν.

Καθημερινά πλέον τα περιστατικά, καθώς οι καιρικές συνθήκες «ευνοούν», αλλά και με τους τουρίστες, αλλά και τους Έλληνες πολλές φορές οι οποίοι δεν γνωρίζουν τις θάλασσές μας και υπερεκτιμώντας πολλές φορές τις δικές τους δυνάμεις, αψηφώντας του κινδύνους να μπαίνουν στη θάλασσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News