Συμφωνία ΕΑΣΗ - Ομίλου Αλμπαντάκη: Νέα σελίδα στην τυποποίηση ελαιολάδου

Ηράκλειο
Συμφωνία ΕΑΣΗ - Ομίλου Αλμπαντάκη: Νέα σελίδα στην τυποποίηση ελαιολάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε τροχιά υλοποίησης ο ενιαίος φορέας διαχείρισης κρητικού ελαιόλαδου - Πότε ανακοινώνονται οι τιμές στα οινοστάφυλα

Νέα σελίδα στην αγορά και τυποποίηση ελαιόλαδου ανοίγει η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ένωσης Ηρακλείου και του Ομίλου Αλμπαντάκη, με καλύτερους όρους, όπως περιέγραψε ο Πρόεδρος της Ένωσης Σταύρος Γαβαλάς, ο οποίος εκτιμά ότι θα επιφέρει έσοδα 2 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος χρόνου, συμφωνία η οποία αναμένεται να επικυρωθεί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 13 Σεπτεμβρίου.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Ένωση ξαναπαίρνει στη δικαιοδοσία της τα σήματά και ειδικότερα το Κνωσός.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο Σταύρος Γαβαλάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης Κρητικού Ελαιολάδου, λέγοντας ότι το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου θα πάρει σάρκα και οστά, ενώ θα προταθεί πρόσωπο έκπληξη, το οποίο όπως είπε θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου περιέγραψε την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στις δεξαμενές, με φόντο την απόσταξη κρίσης, τονίζοντας την ίδια ώρα την ανάγκη άμεσης πληρωμής των παραγωγών.

Πάντως, την ερχόμενη Τρίτη θα ανακοινωθούν τιμές στα οινοστάφυλα, με τον Σταύρο Γαβαλά να παροτρύνει τους παραγωγούς να στραφούν στην σταφιδοποίηση.

Ο Σταύρος Γαβαλάς σχολίασε με πικρία τις εξελίξεις σε σχέση με το ξήλωμα όπως είπε του υπερσύγχρονου συσκευαστηρίου σταφυλιών από την ΚΣΟΣ και χωρίς όπως είπε να ενημερωθούν οι μέτοχοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News