Ηράκλειο

Μεσαρά: «Δύο νέες εστίες σε χωριά του Δήμου Φαιστού»

Ο Δήμαρχος ζητά να μεταβεί και πάλι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή

«Συνεχίζουμε κανονικά». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Δημάρχου Φαιστού, κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη αναφορικά με τις εξελίξεις στο Δήμο, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των 97 τεστ για κορωνοϊό που πραγματοποιήθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Αναφορικά με τη λειτουργία του Δημαρχείου, ο κ. Νικολιδάκης σχολίασε στο neakriti.gr πως ήδη από σήμερα, Τρίτη, στο Δημαρχείο βρίσκεται μερίδα υπαλλήλων, προκειμένου να διευθετήσουν τρέχοντα ζητήματα του Δήμου.

Όπως ανέφερε, «το Δημαρχείο θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από αύριο Τετάρτη,τηρώντας απόλυτα όλα τα μέτρα ασφαλείας». Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, οι πολίτες καλούνται να μεταβαίνουν στο Δημαρχείο μόνο για επείγοντα ζητήματα. Μάλιστα, όπως αναγράφεται σε σχετικό δεςλτίο Τύπου που απέστειλε ο Δήμος νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, τόσο οι πολίτες, όσο και οι υπάλληλοι θα πρέπει να φορούν μάσκα και γάντια.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολιδάκη, μετά τα 97 τεστ που πραγματοποιηθήκαν, ο κίνδυνος του κορωνοϊού φαίνεται πως έχει απομακρυνθεί, με τον ίδιο, ωστόσο, να τονίζει την κρισιμότητα της εφαρμογής όλων των μέτρων της Κυβέρνησης.

«Συνεχίζουμε κανονικά από τώρα και στο εξής. Είμαστε, βέβαια, αρκετά πιο αυστηροί και ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ».

2 νέες εστίες στη Μεσαρά

Σύμφωνα με τον κ. Νικολιδάκη, θετικά στον κορωνοϊό έχουν βρεθεί ακόμη δύο άτομα σε διαφορετικό χωριό του Δήμου Φαιστού.

Όπως επιβεβαίωσε χτες το βράδυ, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ο κ. Νικολιδάκης, πρόκειται για μία μητέρα με το γιο της, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τα ήδη υπάρχοντα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Επίσης, ακόμη μία μικρή εστία κορωνοϊού είναι ενεργή και σε τρίτο χωριό του Δήμου.

Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Νικολιδάκης «Είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να έρθει κλιμάκιο, εκ νέου, και να πραγματοποιήσει εξετάσεις στα χωριά όπου έχουν εντοπιστεί τα νέα κρούσματα, ώστε να είμαστε σίγουροι».

Η ανακοίνωση του Δήμου Φαιστού:

Ο Δήμαρχος Φαιστού έχοντας υπόψη:

  1. Την υπ’αρ. 971/10-8-2020 απόφαση Δημάρχου αναφορικά για το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου Φαιστού μετά από την διαπίστωση κρουσμάτων covid-19 .
  2. Τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά την διαπίστωση των κρουσμάτων covid-19 στο Δήμο Φαιστού.
  3. Την ολοκλήρωση των δειγματοληπτικών ελέγχων σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, τα αποτελέσματα των οποίων είναι 100% αρνητικά.
  4. Το γεγονός ότι ο Δήμος προχώρησε στην απολύμανση όλων των εγκαταστάσεων του Δημαρχείου.

5.Την ανάγκη διασφάλισης ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

                                                                     Αποφασίζει

  1. Από αύριο 12 Αυγούστου 2020, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργούν κανονικά στο προβλεπόμενο ωράριο.

Η χρήση μάσκας και latex γάντια τόσο για το προσωπικό όσο και τους επισκέπτες είναι υποχρεωτικά και θα εφαρμόζονται πιστά όλες οι οδηγίες του υπουργείου για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. 

  1. Παρακαλείται το προσωπικό του Δήμου να βρίσκεται στις θέσεις εργασίας.
  2. Οι άδειες που έχουν ήδη χορηγηθεί στο προσωπικό ισχύουν κανονικά.
  3. Η παρούσα Απόφαση θα κοινοποιηθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια