Ηράκλειο

Παρασύρθηκαν από υποθαλάσσια ρεύματα & κινδύνευσαν να πνιγούν - Περιπέτεια για 4 τουρίστες

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε το μπάνιο για 4 τουρίστες σε παραλία των Μαλίων

Τους παρέσυραν τα υπόγεια ρεύματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να πνιγούν

Παραλίγο το μεσημεριανό μπάνιο να εξελιχθεί σε τραγωδία για τέσσερις τουρίστες, οι οποίοι αψήφησαν τους ισχυρούς ανέμους, αλλά και τις προειδοποιήσεις του ναυαγοσώστη της παραλίας και βούτηξαν στη θάλασσα.

Πρόκειται για τέσσερα περιστατικά παρ’ ολίγον πνιγμού, τα οποία έλαβαν χώρα το μεσημέρι και συγκεκριμένα, ακολούθησε το ένα μετά το άλλο, με διαφορά μισής ώρας. Ωστόσο χάρη στην άμεση παρέμβαση του ναυαγοσώστη της παραλίας, δεν θρηνήσαμε θύματα.

Ειδικότερα, πρόκειται για τρεις ηλικιωμένος, δύο Άγγλους άνω των 65 ετών, έναν Πολωνό και έναν 52χρονο άνδρα από τη Σλοβενία, οι οποίοι αψηφώντας τις προειδοποιήσεις του ναυγοσώστη Ζαχαρία Παπαδάκη από την ομάδα «Ωκεανίς» Ναυαγοσωστική Σχολή Κρήτης και την κόκκινη απαγορευτική σημαία, μπήκαν στη θάλασσα.

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες για κολύμβηση καθώς και τα ισχυρά υποθαλάσσια ρεύματα ήταν αιτία για να παρασυρθούν και να κινδυνεύσουν να πνιγούν. Πανικόβλητοι κάλεσαν σε βοήθεια, όπου και έσπευσε ο ναυαγοσώστης.

Αξίζει να σημειωθεί κανένας από τους τέσσερις τουρίστες που κινδύνευσαν να πνιγούν δεν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ και τα τέσσερα περιστατικά παρ’ ολίγον πνιγμού δηλώθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χερσονήσου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια