Ηράκλειο

Από την Πνευμονολογική στη μονάδα Covid του ΠΑΓΝΗ άνδρας με κορωνοϊό

Στη μονάδα Covid μεταφέρθηκαν και οι ασθενείς που βρίσκονταν στον ίδιο θάλαμο με εκείνον

Στην Ειδική Μονάδα Κορωνοϊού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, έχει μεταφερθεί, τις τελευταίες ώρες, ένας άνδρας που μέχρι πρότινος νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική Κλινική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας, κατά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο, είχε υποβληθεί σε τεστ, το οποίο είχε, αρχικά, βγει αρνητικό στον κορωνοϊό.

Μετά τη διεξαγωγή δεύτερου τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν θετικό, ο άνδρας μεταφέρθηκε από την Πνευμονολογική στην ειδική κλινική του ΠΑΓΝΗ για τα περιστατικά κορωνοϊού, όπου και νοσηλεύεται.

Ακόμη 3 ασθενείς στη Μονάδα Covid

Με βάση το πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ακόμη 3 ασθενείς που βρίσκονταν στον ίδιο θάλαμο με τον άνδρα, μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται, για προληπτικούς λόγους, και εκείνοι στη μονάδα Covid του ΠΑΓΝΗ, όπου και παρακολουθούνται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι, με βάση το πρωτόκολλο, που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις, διενεργούνται τεστ στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Εξάλλου, από σήμερα, Δευτέρα, σε ισχύ τίθεται και η οδηγία του Υπουργείου Υγείας σύμφωνα με την οποία θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικά τεστ όλοι οι υγειονομικοί που επιστρέφουν από άδειες.

Τεστ σε υγειονομικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης, ανέφερε στο neakriti.gr πως υγειονομικοί που επέστρεψαν από τις καλοκαιρινές τους άδειες και πλέον υποχρεούνται σύμφωνα με την οδηγία του υπουργείου Υγείας να κάνουν τεστ κορωνοϊού, περίμεναν από το πρωί για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με τον ίδιο η οδηγία αποτελεί ημίμετρο καθώς τα τεστ θα έπρεπε να γίνουν σε όλους τους εργαζόμενους, καθώς υπάρχει ανησυχία τόσο για τους ίδιους όσο και για τους ασθενείς.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια