Ηράκλειο

Συνδικάτο Οικοδομών: «Απαιτούμε την διακοπή της προκαταρκτικής εξέτασης για το δάγκωμα ποντικιού σε οικοδόμο»

Τι αναφέρει το Συνδικάτο Οικοδομών Ηρακλείου

Την αντίθεση του στην απόφαση της 7ης ΥΠΕ για προκαταρκτική εξέταση στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας και στο Βενιζέλειο, εκφράζει το Συνδικάτο Οικοδομών Ηρακλείου σε νέα ανακοίνωση και απαιτεί, μεταξύ άλλων, την διακοπή της ενώ προτείνει την διερεύνηση στην υγειονομική πολιτική.

Υπενθυμίζεται ότι η απίστευτη περιπέτεια του οικοδόμου ξεκίνησε όταν τον δάγκωσε ποντίκι εν ώρα εργασίας και μετέβη στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας όπου δεν υπήρχε ο απαραίτητος ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός για το περιστατικό με αποτέλεσμα να χρειασθεί να πάει στο Βενιζέλειο όπου ούτε εκεί υπήρχε ο απαραίτητος ορός.

Αναλυτικά τι αναφέρει το Συνδικάτο Οικοδομών Ηρακλείου:

«Μετά την δημοσιοποίηση του απίστευτου περιστατικού με τον συνάδελφο οικοδόμο που ταλαιπωρήθηκε έπειτα από δάγκωμα ποντικιού, διαβάζουμε στα Μέσα Ενημέρωσης ότι η Διοικήτρια της 7ης ΔΥΠΕ διέταξε Προκαταρκτική εξέταση.

Αντί η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και η Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης να ψάξουν τις δικές τους ευθύνες για τις ελλείψεις και την γύμνια του υγειονομικού μας συστήματος, προσπαθούν για άλλη μια φορά να βρουν εξιλαστήρια θύματα τους εργαζόμενους σε ΚΥ και νοσοκομεία που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Το φιλότιμο των εργαζομένων όμως δεν μπορεί να αναπληρώσει τα κενά σε υγειονομικό και τεχνικό υλικό.

Απαιτούμε την αύξηση χρηματοδότησης και στήριξη όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας για την προστασία της υγείας του λαού με αποκλειστικό γνώμονα τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες και ένα αποκλειστικά ενιαίο δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας.

Απαιτούμε την διακοπή της προκαταρτικής εξέτασης.

Αν κάτι χρειάζεται διερεύνηση είναι η αντιυγειονομική πολιτική που ασκείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους υγειονομικούς υπαλλήλους που δίνουν καθημερινά μάχη για την προστασία της υγείας του λαού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια