Ηράκλειο

Μεσαρά: Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στην περιοχή – Ιχνηλατείται νέα εστία μόλυνσης

Περίπου 90 δείγματα ελήφθησαν συνολικά - Μέχρι αύριο τα αποτελέσματα

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε από τις 9 το πρωί στην περιοχή της Μεσαράς, ώστε να λάβει δεκάδες δείγματα, μετά τα 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα, μεταξύ των οποίων δυο Αντιδημάρχων, που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως από τα τεστ που διενεργήθηκαν σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο Νοσοκομείο τις προηγούμενες ημέρες, προέκυψαν συνολικά 18 αρνητικά τεστ που αφορούσαν κυρίως στα «κομβικά» στελέχη του Δήμου, εκείνα δηλαδή που είχαν την συχνότερη επαφή με κατοίκους της περιοχής. Για αυτόν τον λόγο η Δημοτική Αρχή εμφανίστηκε «ανακουφισμένη» καθώς επρόκειτο για άτομα «πρώτης γραμμής» και φαίνεται πως τουλάχιστον σε αυτές τις περιπτώσεις, αποφεύχθηκε μια υπερμετάδοση του ιού.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη, η Κινητή Ομάδα Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έφτασε στην περιοχή περίπου στις 9:00 το πρωί και η διαδικασία λήψης των δειγμάτων διήρκησε περίπου 3 ώρες. Τα τεστ ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διενεργηθούν στο Κέντρο Υγείας της Περιοχής, σε ειδικό box, όμως λόγω έλλειψης ικανής χωρητικότητας, πραγματοποιήθηκαν τελικά στο Πολύκεντρο της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελήφθησαν τουλάχιστον 90 δείγματα κατά την διαδικασία, αριθμός που σύμφωνα με τον Δήμαρχο Φαιστού είναι άκρως ικανοποιητικός για την ορθή «υγειονομική απεικόνιση» της κατάστασης. Τα συνολικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι αύριο.

«Μετά το πέρας των προληπτικών αυτών τεστ και την έκδοση των αποτελεσμάτων τους, που είναι αρκετές δεκάδες (πάνω από 90) και αφορούν τόσο σε υπαλλήλους του Δήμου όσο και σε απλούς κατοίκους,  θα έχουμε μια «καθαρή» εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή, τουλάχιστον σε ποσοστό 90%. Από εκεί και έπειτα και εφόσον τα αποτελέσματα είναι αυτά που θέλουμε, θα χρειαστεί να παρέμβουμε μόνο σε τυχόν μεμονωμένες περιπτώσεις και μικρές εστίες».

Ο κ. Νικολιδάκης ανέφερε πως υπάρχει μια ακόμη εστία στην ευρύτερη περιοχή που πάντως είναι περιορισμένη, ελεγχόμενη και δεν έχει σχέση με την πρώτη. «Ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ιχνηλάτησης», τόνισε.

Ο Δήμαρχος Φαιστού ανέφερε τέλος, πως δεν χρειάζεται πανικός αλλά εγρήγορση και πως ο ίδιος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό παρά το γεγονός πως είναι αρνητικός στο ιό, «για να περάσει ένα ικανό διάστημα και να είμαστε σίγουροι».

Στο σημείο λήψης των δειγμάτων βρέθηκε ο Αντίδημαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

(Φωτογραφία Αρχείου)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια