Ηράκλειο

Επί ποδός η Μεσαρά για τα κρούσματα κορωνοϊού - Θετικός στον κορωνοϊό αντιδήμαρχος

Δύο νέα κρούσματα στη Μεσαρά

Για λήψη δείγματος ο δήμαρχος - Μεγάλη ανησυχία από το πλήθος των επαφών που είχε το συγκεκριμένο ζευγάρι – Στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε η ηλικιωμένη γυναίκα

Φουντώνει η ανησυχία στην περιοχή της Μεσαράς, καθώς όπως έγινε γνωστό δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στην περιοχή. Το ένα μάλιστα αφορά γνωστό αυτοδιοικητικό παράγοντα, Αντιδήμαρχο σε καίριο πόστο, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό με ήπια συμπτώματα.

Παρά το πλήθος των μετακινήσεων και επαφών που έχει αναφέρει ο ίδιος ο αντιδήμαρχος γίνεται αγώνας δρόμου να ιχνηλατηθούν όλες εγκαίρως, Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις για τη λήψη δείγματος προσήλθε απόψε στο ΠΑΓΝΗ και ο Δήμαρχος της περιοχής αφού είναι δεδομένο πως είχε συναντήσεις και συνεργασία με τον αντιδήμαρχο, ενώ βρέθηκε και στον ίδιο χώρο με το ηλικιωμένο ζευγάρι τις προηγούμενες ημέρες.

Η αγωνία έχει φτάσει στο κατακόρυφο έξω από τη μονάδα covid του ΠΑΓΝH καθώς έχουν προσέλθει  και άλλα άτομα, αρκετά στον αριθμό, τα οποία προήλθαν αυτοβούλως είτε μετά από προτροπή του ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της διαδικασίας ιχνηλάτησης της Μεσαράς. Η νύχτα αναμένεται μακρά εν αναμονή των αποτελεσμάτων από την εξέταση των δειγμάτων που έχουν ληφθεί, τα οποία θα πιστοποιήσουν εάν και εκείνοι έχουν προσβληθεί από τον ιό. Με πρώτο εκείνο του Δημάρχου

Σε αγωγή με τετραπλό σχήμα ο Αντιδήμαρχος

Όπως φαίνεται παρά την ήπια συμπτωματολογία μετά από επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς και τον ΕΟΔΥ ο γνωστός αυτοδιοίκητος παράγοντας που είναι σε καλή κατάσταση και αντιμετωπίζει με ψυχραιμία την περιπέτεια του ακολουθεί αγωγή με τέσσερα διαφορετικά σκευάσματα με βάση το σχήμα που προτάθηκε να ακολουθηθεί για τη περίπτωση του.

Το «πανηγύρι» της διασποράς

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια να διαπιστωθεί αν η επιμόλυνση προέκυψε κατά τη διάρκεια του πανηγυριού, όταν ο 85χρονος βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με τους δημοτικούς άρχοντες της περιοχής, κατά την επίσκεψη του στις δημοτικές υπηρεσίες για να πληρώσει λογαριασμούς, είτε ακόμη στη θεία λειτουργία στην οποία παραβρέθηκε το ηλικιωμένο ζευγάρι σε μικρό ξωκκλήσι της περιοχής.

Μάλιστα για το λόγο αυτό ενημερώθηκαν και κληρικοί που συμμετείχαν στη θεία λειτουργία σε περίπτωση που έχουν αντιληφθεί οποιοδήποτε σύμπτωμα να προσέλθουν άμεσα στο ΠΑΓΝΗ για εξέταση.

Όπως φαίνεται οι αρχές διαχείρισης της κρίσης σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, εν αναμονή των αποτελεσμάτων για τη σειρά δειγμάτων που έχουν ληφθεί εξετάζουν το ενδεχόμενο όχι γενικευμένου lockdown αλλά στενής επιτήρησης σε συγκεκριμένες ζώνες. Προβληματισμός επικρατεί και για το ενδεχόμενο να πρέπει να τεθούν σε καραντίνα δημοτικές υπηρεσίες και υπάλληλοι που συνεργάζονται στενά με τον αντιδήμαρχο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια