Ηράκλειο

Στο λιμάνι Ηρακλείου ο Γ. Πλακιωτάκης - Πραγματοποιεί αυτοψία για την τήρηση των μέτρων

Πραγματοποιεί αυτοψία εν όψει κορωνοιού

Ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 7 Αυγούστου, το Λιμάνι Ηρακλείου, για να διαπιστώσει την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας, για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι Πλακιωτάκης φορώντας μάσκα και ο ίδιος, επισκέφτηκε πλοίο της γραμμής για να δει ιδίοις όμμασι και να διαπιστώσει αν όλα λειτουργούν ομαλά. Συνομίλησε με εργαζόμενους και διαπίστωσε την καθολική ανταπόκριση στο νέο πλαίσιο των μέτρων, τα οποία είναι αναγκαία για την ασφάλεια όλων.

Ο κ. Πλακιωτάκης από το Λιμάνι Ηρακλείου μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, όπου και τόνισε μεταξύ άλλων, πόσο σημαντικό είναι να τηρούνται τα μέτρα προστασίας. Για άλλη μία φορά επεσήμανε ότι «είναι υποχρεωτική η μάσκα τόσο στους εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους των πλοίων, τονίζοντας ότι «θα επιμείνουμε στην εφαρμογή των μέτρων».   

Όπως είπε «παρακολουθούμε το φαινόμενο καθημερινά, είμαστε σε συνεργασία με τους ειδικούς. Όλες οι αποφάσεις που παίρνονται είναι με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων. Εάν και εφόσον κριθεί σκόπιμο να αυξηθούν τα μέτρα», όπως είπε μεταξύ άλλων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν το φαινόμενο της αύξηση των κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε: «Μας ανησυχεί, αλλά δε μας εφησυχάζει. Γι’ αυτό έχουμε δώσει εντολή στα κλιμάκια του Λιμενικού Σώματος, να γίνονται αυστηροί έλεγχοι. Δεν έχουμε τιμητική διάθεση, ωστόσο τα μέτρα πρέπει να τηρούνται από όλους».

Ο κ. Πλακιωτάκης μάλιστα σχολίασε τη συμφωνία Ελλάδας Αιγύπτου, τονίζοντας πως είναι «πολύ σημαντικής εθνικής και στρατηγικής σημασίας συμφωνία, μία συμφωνία ισορροπημένη και δίκαιη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια