214.000 τουρίστες τον Ιούλιο στο Ηράκλειο - Στο «περίμενε» ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Λασίθι

Ηράκλειο
214.000 τουρίστες τον Ιούλιο στο Ηράκλειο - Στο «περίμενε» ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Λασίθι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μειωμένες κατά 64%, αλλά καλύτερες των προσδοκιών, οι αφίξεις στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Καλύτερα από τα αναμενόμενα είναι τα στοιχεία για την επιβατική κίνηση του Ιουλίου στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, με τη μείωση να αγγίζει το 64% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα. Σε καθημερινή βάση οι τουρίστες εξωτερικού αγγίζουν τους 10.000, ενώ τα σαββατοκύριακα ξεπερνούν τους 14.000.

Όσο κυλούν οι μέρες, οι τουρίστες εξωτερικού αυξάνονται, ενώ όλα δείχνουν ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι καλύτερος μήνας σε αφίξεις από τον Αύγουστο. Ανάλογα δε με την πορεία της πανδημίας θα εξαρτηθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί μας.

«Ο Ιούλιος έκλεισε με 214.000 αφιχθέντες επιβάτες εξωτερικού και άλλους 38.000 αφιχθέντες εσωτερικού. Ανέκαθεν όμως πρέπει να πούμε ότι είμαστε πρώτοι σε αφίξεις σε όλη την Ελλάδα. Αξίζει να τονίζουμε ότι κάναμε αυτά τα νούμερα χωρίς τη ρωσική αγορά, που για εμάς είναι μεγάλη, χωρίς την αγγλική αγορά μέχρι τα μέσα Ιουλίου, και χωρίς τους Ισραηλινούς, που επίσης είναι μια καλή αγορά. Το προηγούμενο σαββατοκύριακο έφτασαν τις 14.500 οι αφίξεις εξωτερικού και τις 1.600 οι αφίξεις εσωτερικού. Νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε μια επιμήκυνση της τουριστικής κίνησης μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου», τόνισε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, σχολιάζοντας την επιβατική κίνηση που παρατηρείται στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Στο “περίμενε” ξενοδοχοϋπάλληλοι

Την ίδια ώρα, υπενθυμίζεται πως δραματική είναι η κατάσταση στις τάξεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Λασιθίου, καθώς ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν έχει πιάσει ακόμα δουλειά, ενώ υπάρχουν καταγγελίες στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου από μερίδα εργαζομένων που καταγγέλλουν χαοτικές καταστάσεις καθώς και πιέσεις που δέχονται από ορισμένους ξενοδόχους με φόντο τη “μαύρη” εργασία και την εντατικοποίηση δουλειάς. Για «εργασιακή ζούγκλα» από μερίδα ξενοδόχων κάνει λόγο το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου¨, που ζητά τη διενέργεια ελέγχων από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Και στον χώρο εστίασης και διασκέδασης Αγίου Νικολάου η πτώση της κίνησης αγγίζει το 70%. Την ίδια ώρα, η πληρότητα στα ξενοδοχεία και στον νομό Λασιθίου αγγίζει το 25%, ωστόσο υπάρχουν ελάχιστες ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες αγγίζουν ακόμη και το 70%, ενώ και οι εκδρομές σκαφών στον Άγιο Νικόλαο έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία: intime 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News