Ηράκλειο

Παρουσιάστηκε το Τοπικό Σχέδιο Κοινωνικής Ένταξης Προσφύγων και Μεταναστών Ηρακλείου

Συνεδρίασε η 17η Ολομέλεια του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Δήμου Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 5 Αυγούστου, η 17η Ολομέλεια του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.) Δήμου Ηρακλείου, υπό την προεδρεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών – Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Π., κ. Ρένας Παπαδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η κ. Παπαδάκη παρουσίασε και έθεσε προς διαβούλευση των Μελών του Σ.Ε.Μ.Π. το Τοπικό Σχέδιο Κοινωνικής Ένταξης Προσφύγων και Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου, που συντάχθηκε από Υπηρεσίες της Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, στο πλαίσιο του Δικτύου Πόλεων για την ένταξη, στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Ηρακλείου.

Οι βασικοί άξονες που αφορούν στο Σχέδιο Κοινωνικής ένταξης, είναι:

  • Η ανάπτυξη εργαλείων ένταξης, συντονισμού και συνεργασίας,
  • Η ενδυνάμωση, εκπαίδευση και εργασιακή ένταξη μεταναστών, αιτούντων άσυλο και δικαιούχων διεθνούς προστασίας,
  • Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας,
  • Η ενδυνάμωση των υφιστάμενων δημοτικών δομών και η ενίσχυση δημοτικών δομών με νέες υπηρεσίες,
  • Ο μηχανισμός αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών ευπαθών ομάδων.

Στην 17η Ολομέλεια, συμμετείχαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Μέλη του Σ.Ε.Μ.Π. Μαρίνος Παττακός, Τάσος Τσατσάκης, Δημήτρης Βρύσαλης, ο πρώην Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Π. Gian Andrea Garancini, εκπρόσωποι συνεργαζόμενων Φορέων του Σ.Ε.Μ.Π. (Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Κρήτης, Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Αναπτυξιακή Ηρακλείου, Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή «Πλοηγός», Θάλασσα Αλληλεγγύης – Thalassa of Solidarity, Κοινωνικός Χώρος Ιδρυμάτων Α.&. Μ. Καλοκαιρινού, Κέντρο Ένταξης Μεταναστών και Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης).

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων ενώ οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατάθεση προτάσεων ως προς την κοινωνική ένταξη των μεταναστών και προσφύγων στην τοπική κοινωνία.

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια