Ηράκλειο

Αεροδρόμιο Καστελίου: Κοινοβουλευτική παρέμβαση με αφορμή την επιστολή του Φραγκάκη

«Ζητείται η άμεση θεσμοθέτηση της ex officio συμμετοχή τουΔημάρχου Μινώα Πεδιάδας στο ΔΣ της Εταιρείας Διαχείρισης του Νέου Αεροδρομίου»

Αναφορικά με τον αποκλεισμό του Δ. Μινώα Πεδιάδος από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Διαχείρισης του νέου αεροδρομίου που θα κατασκευαστεί στο Καστέλλι, κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησαν 3 βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ ενώ κατέθεσαν προς τον Υπουργό Μεταφορών, επιστολή του Δημάρχου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησαν οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον - με ευθύνη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη –αποκλεισμό  του Δήμου Μινώα Πεδιάδος από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Διαχείρισης του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου Κρήτης στο Καστέλλι.

Οι 3 βουλευτές Ηγουμενίδης Νίκος, Βαρδάκης Σωκράτης  και Μαμουλάκης Χάρης κατέθεσαν προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών την  - με την ένδειξη «επείγον» - επιστολή του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδος προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών στην οποία τονίζεται πως «με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως στο πρόσφατα ορισθέν 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Διαχείρισης του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Καστέλλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στα διοικητικά όρια του οποίου πρόκειται να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει το εμβληματικό αυτό έργο υποδομής».

Όπως επίσης τονίζεται στην επιστολή, «αυτή η εξέλιξη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προηγηθείσα δέσμευση της Ελληνικής Πολιτείας για ex officio συμμετοχή του εκάστοτε Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας στο ΔΣ της Εταιρείας», επισημαίνοντας και τη σχετική δημόσια ανακοίνωση από τον τότε Υπουργό Μεταφορών  Χρήστο Σπίρτζη κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης στο Καστέλλι - «θέση προς την οποία ήταν σύμφωνος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας».

Με την επιστολή που καταθέτουν ως αναφορά οι 3 βουλευτές, ζητείται η άμεση θεσμοθέτηση της ex officio συμμετοχή του εκάστοτε Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας στο ΔΣ της Εταιρείας.

Επίσης, οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την απάντηση του Υπουργείου και τις σχετικές ενέργειες, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια