«Πρωτιά» στο Ηράκλειο στις αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό

Ηράκλειο
«Πρωτιά» στο Ηράκλειο στις αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλαδική πρωτιά για το νομό Ηρακλείου Ηράκλειο με φόντο τον τουρισμό - Έρχεται πρώτος σε επίπεδο χώρας στις αφίξεις τουριστών

Πρώτος σε αφίξεις τουριστών ο Νομός Ηρακλείου σε επίπεδο χώρας, όπως αποκαλύπτει ο Νίκος Χαλκιαδάκης, με φόντο και τα στοιχεία αφίξεων στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπου οι τουρίστες ξεπερνούν τους 10.000, τα Σαββατοκύριακα.

Την ίδια ώρα, αυξάνεται ο αριθμός των κρατήσεων στο νησί, ενώ ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στο νησί μας, από τουρίστες είναι ελάχιστα.

Ωστόσο, μικρή παραμένει η κίνηση στους χώρους εστίασης σε τουριστικές περιοχές, με τις εικόνες να είναι χαρακτηριστικές στη Χερσόνησο.

Εν μέσω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων στη χώρα μας, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται πως από χθες Σάββατο 1η Αυγούστου μέχρι 31 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και στους χώρους λατρείας ενώ εξαιρούνται οι χώροι εστίασης.

Έως και τις 15 Αυγούστου, ισχύει η αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, σε δομές ευάλωτων ομάδων και νοσοκομεία.

Από Δευτέρα έως και τις 15 Αυγούστου θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις.

Η διασκέδαση σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης αλλάζει καθώς οι θαμώνες απαγορεύεται να είναι όρθιοι..

Επίσης, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών μέχρι τέλη Αυγούστου.

Πάντως, ο Αύγουστος θεωρείται μήνας - κλειδί για την πορεία της πανδημίας και σε κάθε περίπτωση είναι έτοιμη η λίστα των ειδικών για νέα μέτρα, αν χρειαστούν.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News