«Έφυγε» η Μαριάνθη Βιδάκη

Ηράκλειο
«Έφυγε» η Μαριάνθη Βιδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος

Πενθούν τα μέλη και οι φίλοι του Κομμουνιστικού Κόμματος, σε τοπικό επίπεδο. Αιτία είναι ο χαμός της Μαριάνθης Βιδάκη, η οποία “έσβησε” σε ηλικία 71 ετών. Υπήρξε, στα νιάτα της, μέλος της ΚΝΕ και μετέπειτα του ΚΚΕ, ενώ διετέλεσε και γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Κέντρου Ηρακλείου.

Εκτός από κομματικό στέλεχος, ωστόσο, ήταν κι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ελληνοσοβιετικού συνδέσμου στο Ηράκλειο τη δεκαετία του 1980. Επίσης, είχε εκλεγεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Από το μετερίζι αυτό είχε ενεργή συμμετοχή στο τοπικό εργατικό κίνημα.

Εξάλλου, η Μαριάνθη Βιδάκη είχε πάρει ξεκάθαρη θέση κι είχε δώσει “μάχη” για τη διατήρηση της “ορθόδοξης” μαρξιστικής-λενινιστικής γραμμής μέσα στο ΚΚΕ, την περίοδο της έντονης διαπάλης που σημειώθηκε τη δύσκολη περίοδο για το Κόμμα - και γενικότερα το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα - του 1989-1991.

Η Μαριάνθη Βιδάκη παρέμεινε πιστή οπαδός στο πλευρό του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της, καθώς - μεταξύ άλλων - συμμετείχε ενεργά και στις εκλογικές “μάχες” στον Δήμο Ηρακλείου, στελεχώνοντας τα ψηφοδέλτια που στήριζε το Κόμμα.

«Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, τον αδερφό της Γιάννη και στους οικείους της», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ για τον θάνατό της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News