Ηράκλειο

Μάταλα: Η πρώτη παραλία με υποδομές 100% Covid Free στην Κρήτη

Αναβάθμιση όλων των υποδομών και εγκαταστάσεων - Γαλάζια σημαία στην παραλία

Η πλήρης αναβάθμιση όλων των υποδομών και ο εκσυγχρονισμός όλων των εγκαταστάσεων που πραγματοποιήθηκε στα Ματάλα και σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα νερά έδωσε στην παραλία τη Γαλάζια σημαία ενώ όπως αναφέρεται είναι η πρώτη 100% Covid Free παραλία στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, όλες οι εγκαταστάσεις απολυμαίνονται σε κάθε χρήση ενώ υπάρχουν ειδικές σημάνσεις απολύμανσης σε όλα τα σημεία της παραλίας  και τηρούνται  όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται τις επόμενες ημέρες και το επόμενο Festival στα Μάταλα το οποίο θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η αλλαγή έρχεται από μέσα».

Πάνω σε αυτό το μοντέλο η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φαιστού και η Πιτσίδια – Μάταλα Μονομετοχική Α.Ε. χτίζουν τη «νέα εποχή» σε μια από τις διασημότερες παραλίες του κόσμου που έγινε συνώνυμο της αγάπης, της ανεμελιάς και της ειρήνης.

Η αρχή στα Μάταλα έγινε από τις υποδομές.

Δημοτική Αρχή και Μονομετοχική οραματίστηκαν μια παραλία - πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο για την Κρήτη.

Έτσι λοιπόν, προχώρησαν στην πλήρη αναβάθμιση όλων των υποδομών και στον εκσυγχρονισμό όλων των εγκαταστάσεων. Νέες ξαπλώστρες από ανακυκλώσιμα υλικά, ομπρέλες από οικολογικά, φυσικά υλικά, λουτρικές εγκαταστάσεις, αποδυτήρια, σύγχρονες τουαλέτες και υποδομές για ΑΜΕΑ είναι μερικές μόνο από τις σύγχρονες υποδομές που προσφέρονται στα Μάταλα.

Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, οι πλούσιες παροχές, αλλά και τα κρυστάλλινα νερά των Ματάλων ήταν αυτά που έδωσαν στα Μάταλα τη Γαλάζια σημαία, η οποία πλέον κυματίζει στην παραλία.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική κατάκτηση, αφού η παραλία των Ματάλων είναι η πρώτη 100% Covid Free παραλία της Κρήτης. Με σεβασμό στους λουόμενους, αλλά και τους επισκέπτες, όλες οι εγκαταστάσεις απολυμαινονται σε κάθε χρήση επισκέπτη, υπάρχουν ειδικές σημάνσεις απολύμανσης σε όλα τα σημεία, αλλά και τηρούνται απαρέγκλιτα όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις ώστε η επίσκεψη στην παραλία να αποτελεί μια ξέγνοιαστη και απόλυτα ασφαλή επίσκεψη.

Σ’ αυτό το πλαίσιο και με αυτό το γνώμονα Μονομετοχική και Δήμος Φαιστού σχεδιάζουν τις επόμενες ημέρες αλλά και το επόμενο Festival στα Μάταλα το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα.

Ήδη ο σχεδιασμός βρίσκεται σε εξέλιξη, με καλλιτεχνικά σχήματα να έχουν κλείσει, αλλά και την πλήρη αναδιοργάνωση χωρών και εγκαταστάσεων να μελετάται από εξειδικευμένη ομάδα.

Μέχρι τότε βέβαια, ο Δήμος Φαιστού και η Πιτσίδια Μάταλα Μονομετοχική Α.Ε. βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να υλοποιηθούν δράσεις στην κατεύθυνση ενίσχυσης και τόνωσης του τουριστικού προϊόντος».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια