Σοβαρή καταγγελία για εργατικό ατύχημα

Ηράκλειο
Σοβαρή καταγγελία για εργατικό ατύχημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με την καταγγελία, πρόκειται για περιστατικό εργοδοτικού εγκλήματος που σημειώθηκε στο Ηράκλειο τον Μάιο

Από την Κίνηση “Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή” λάβαμε χθες μια σοβαρή καταγγελία για ένα ακόμη σοβαρό εργατικό ατύχημα. Η οργάνωση απαιτεί την άμεση δικαίωση ενός Κούρδου εργάτη (που αν και κατονομάζει, εμείς για ευνόητους λόγους δε θα δημοσιοποιήσουμε το όνομά του), όπως και του εργοδότη του, τον οποίο η οργάνωση επίσης κατονομάζει.

Σύμφωνα με την καταγγελία, πρόκειται για περιστατικό εργοδοτικού εγκλήματος που σημειώθηκε στο Ηράκλειο τον Μάιο. Καταγγέλλεται λοιπόν ότι ο εργοδότης «έβαλε τον εργάτη να καθαρίσει την μπετονιέρα με γυμνά χέρια, χρησιμοποιώντας ένα πανί. Ενώ λοιπόν γνώριζε την επικινδυνότητα τού να καθαρίζει κάποιος μια μπετονιέρα με γυμνά χέρια, κάτι το οποίο και ο ίδιος του τόνισε, ο ίδιος επέμεινε πως με αυτόν τον τρόπο θα καθαριστεί η μπετονιέρα. Το αποτέλεσμα ήταν να πιαστεί το πανί στην μπετονιέρα και ο εργάτης να χάσει το δάχτυλό του (τον δείκτη), ο αντίχειρας να μην έχει επανέλθει σε πλήρη λειτουργία, ενώ ακόμη και η υπόλοιπη παλάμη βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος και ενώ (ο εργάτης) επέμεινε, το αφεντικό ήταν άφαντο και δεν επικοινωνούσε μαζί και προφανώς δεν κάλυψε κανένα από τα ιατρικά έξοδά του. Αντί αυτού, όταν εμφανίστηκε, μιλούσε υποτιμητικά (στον εργάτη), συγκεκριμένα την ώρα που (ο εργάτης) πήγε να ζητήσει τα χρήματά του για το διάστημα που δε θα μπορεί να δουλέψει, το αφεντικό τού αρνήθηκε να του δώσει το ποσό που του αναλογούσε, και μάλιστα είπε χαρακτηριστικά “πολύ πονηροί είστε εσείς οι ξένοι”...», αναφέρει το κείμενο της καταγγελίας.

Η καταγγελία αναφέρει ακόμη πως ο εργάτης «έχει αναγκαστεί να μεταβεί στο ΚΑΤ (Αθήνα), προφανώς καλύπτοντας μόνος τα έξοδά του». Επίσης, σύμφωνα με την καταγγελία, ο εργοδότης είχε τον άνθρωπο αυτό ανασφάλιστο για δύο χρόνια!

Η οργάνωση διεκδικεί να αποζημιωθεί ο εργάτης μετανάστης και να του δοθούν τα χρήματα που ζητά. Και παράλληλα να συμπληρωθούν τα ένσημα για όλο αυτό το διάστημα που εργαζόταν ανασφάλιστος.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News