default-image

Σώθηκαν από βέβαιο πνιγμό χάρη στην άμεση επέμβαση των ναυαγοσωστών

Ηράκλειο
Σώθηκαν από βέβαιο πνιγμό χάρη στην άμεση επέμβαση των ναυαγοσωστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι αλλοδαποί κινδύνευσαν να πνιγούν σήμερα σε παραλίες της Κρήτης

Το σημερινό μπάνιο κατέληξε σε περιπέτεια για έξι τουρίστες που επισκέφτηκαν παραλίες του Ηρακλείου, αφού τα δυνατά ρεύματα τους παρέσυραν με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να πνιγούν.

Και τα έξι περιστατικά έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο χάρη στην άμεση και έγκαιρη επέμβαση των έμπειρων ναυαγοσωστών, ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε θύματα.

Ειδικότερα, τα περιστατικά παρ’ ολίγον πνιγμού έλαβαν χώρα στην παραλία Malia Beach και Σταλίδας, με τον Ζαχαρία Παπαδάκη από την Ναυαγοσωστική Σχολή Κρήτης «Ωκεανίς», να επιχειρεί και να σώζει πέντε ανθρώπους από πνιγμό.

Ειδικότερα ένας 55 χρόνος τουρίστας παρασύρθηκε τις πρωινές ώρες από τα υπόγεια ρεύματα που δημιουργήθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων αλλά ο ναυαγοσώστης μας Ζ. Παπαδάκης κατάφερε να τον βγάλει με ασφάλεια στην ακτή.

Λίγες ώρες αργότερα ένα ζευγάρι τουριστών παρασύρθηκε από τα ίδια ορμητικά ρεύματα που είχε ως αποτέλεσμα να χωρίσει τον 40χρονο από τη σύζυγό του, η οποία παρασύρονταν όλο και πιο βαθιά. Η διάσωση έγινε με ταχύτητα από τον ναυαγοσώστη με τους δυο τουρίστες να βρίσκονται σε σοκ αλλά να έχουν τις αισθήσεις τους.

Λίγη ώρα μετά ένας 35χρονος Γερμανός τουρίστας καλούσε σε βοήθεια, καθώς τα ρεύματα παρέσυραν και εκείνον και την 60χρονη μητέρα του η οποία είχε απομακρυνθεί από εκείνον και είχε αρχίσει να πίνει νερό.

Ο Ζαχαριάς Παπαδάκης με την συνδρομή του Λιμενικού που βρίσκονταν εκεί για να ενημερωθεί για τα προηγούμενα περιστατικά, κατάφερε να βγάλει σώους και τους δυο τουρίστες χωρίς να χρειαστεί η μετάβαση τους στο νοσοκομείο.

Το απόγευμα μια τουρίστρια εγκλωβίστηκε στα βράχια στην περιοχή του Ψαρόλακου στην Σταλίδα, εκεί ο ναυαγοσώστης, Αλέξανδρος Παυλίδης κατάφερε να απεγκλωβίσει από τα βράχια και να βγάλει σώα την 60χρονη γυναίκα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News