default-image

Απίστευτη περιπέτεια με τον ΕΦΚΑ για ελεύθερο επαγγελματία

Ηράκλειο
Απίστευτη περιπέτεια με τον ΕΦΚΑ για ελεύθερο επαγγελματία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι περιγράφει με αγανάκτηση

Μια περιπέτεια βιώνει γυναίκα που δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Ηράκλειο όπως περιγράφει στο κείμενο που έστειλε στο neakriti.gr. Όπως υποστηρίζει ενώ στο σύστημα ΗΔΙΚΑ εμφανίζεται κανονικά ως ελεύθερος επαγγελματίας, στο σύστημα ΕΦΚΑ και στην ΕΡΓΑΝΗ, φαίνεται ταυτόχρονα να έχει μισθωτή εργασία.

Όπως περιγράφει η Γ.Γ:

«Ανήκω στους ελεύθερους επαγγελματίες, με 2 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στο Ηράκλειο Κρήτης με τα οποία προσπαθώ να επιβιώσω (σε περίοδο κορωνοϊού) , αφού συγχρόνως σπουδάζω στο Βιολογικό Κρήτης. Ενώ το 2019 πλήρωνα κανονικά τις εισφορές μου ως ελεύθερος επαγγελματίας, από 1-1-2020 δεν εμφανίζονται εισφορές ΕΦΚΑ στο σύστημα, με την αιτιολογία ότι γίνεται διασταύρωση στοιχείων για μισθωτή εργασία, ενώ δεν έχω εργαστεί πουθενά ως μισθωτή.

 Επί ένα μήνα τώρα, πηγαίνω από υπηρεσία σε υπηρεσία στο Ηράκλειο για να μου πουν που έγινε λάθος. Τελικά ανακάλυψα ότι,  ενώ στο σύστημα ΗΔΙΚΑ εμφανίζομαι κανονικά ως ελεύθερος επαγγελματίας, στο σύστημα ΕΦΚΑ και στην ΕΡΓΑΝΗ, φαίνεται να έχω μισθωτή εργασία, χωρίς όμως να υπάρχουν πουθενά ένσημα μισθωτού. Στο 1555 μου είπαν ότι έχει γίνει λάθος, όχι μόνο σε μένα, αλλά σε πολλούς ασφαλισμένους, όμως δεν μπορούν να επέμβουν για να γίνει διόρθωση σε μένα και πρέπει να γίνει διόρθωση μαζικά σε όλους από το Σεπτέμβριο και μετά.

Το ίδιο μου είπαν και από τα υποκαταστήματα ΕΦΚΑ Ηρακλείου. Εγώ τελικά θα πρέπει να πληρώσω εισφορές πολλών μηνών όλες μαζί όταν αποφασίσουν να διορθώσουν το δικό τους λάθος;  Είμαστε στην Αφρική και δεν μπορεί μια υπηρεσία να διορθώσει τα δικά της λάθη , επί μήνες, αλλά πρέπει να ταλαιπωρείται ο πολίτης;».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News