Σωματείο Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών: Έμπρακτη βοήθεια στα μέλη του με βιοποριστικό πρόβλημα

Κρήτη
Σωματείο Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών: Έμπρακτη βοήθεια στα μέλη του με βιοποριστικό πρόβλημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε πώς μπορούν να βοηθηθούν εργαζόμενοι μέλη του συγκεκριμένου Σωματείου

Το Σωματείο Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών και Λοιπού προσωπικού κουζίνας διαπιστώνει ότι έχει δημιουργηθεί μία πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση σε εργαζομένους – μέλη του αλλά και γενικότερα στην αγορά εργασίας εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19. 

Όπως άλλωστε αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: "Δυστυχώς,πολλοί εργαζόμενοι έχουν μείνει όχι μόνο εκτός εργασίας αλλά και εκτός των ειδικών αποζημιώσεων του Υπουργείο Εργασίας (ειδική αποζημίωση των 534 €, επίδομα ανεργίας κ.α) εξαιτίας ολιγωρίας, παραλείψεων και γραφειοκρατίας εκ μέρους των αρμόδιων αρχών.

 Ως εκ τούτου για πολλούς εργαζομένους τίθεται θέμα επιβίωσης ενώ για άλλους τα πενιχρά επιδόματα δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Τέλος, προβλέπουμε ότι ο χειμώνας του 2020 για πολλούς ανθρώπους θα είναι πολύ δύσκολος και ανησυχούμε ιδιαίτερα για το πώς μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση.

Το Σωματείο κατανοώντας την δύσκολη αυτή κατάσταση έχει ξεκινήσει ενέργειες και δράσεις για παροχή βοήθειας σε εργαζομένους – μέλη του που πλήττονται σημαντικά. Έτσι, είχε επικοινωνία με δημοτικές αρχές και μεγάλες επιχειρήσεις Super- Market για παροχή οποιαδήποτε βοήθειας.

Όποιος συνάνθρωπος μας έχει βρεθεί σε πραγματικά δύσκολή κατάσταση να μην διστάσει καθόλου να έρθει σε επικοινωνία με το Σωματείο ούτως ώστε να του παρέχουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας αλλά και να τον ενημερώσουμε και να τον φέρουμε σε επαφή  με τα  κοινωνικά προγράμματα των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News