Οδός Βησσαρίωνος: Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους – Ζουν με το φόβο της φωτιάς και της πλημμύρας

Κρήτη
Οδός Βησσαρίωνος: Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους – Ζουν με το φόβο της φωτιάς και της πλημμύρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV από τον ποταμό ο οποίος περνά μια ανάσα από τα σπίτια τους, είναι χαρακτηριστικές, αφού καλάμια και μπάζα έχουν να καθαριστούν εδώ και χρόνια.

Οι κάτοικοι με αγανάκτηση περιγράφουν την καθημερινότητά τους και ζητούν από την πολιτεία να παρέμβει άμεσα στην περιοχή τους πριν να είναι αργά.

 Οδός Βησσαρίωνος: ο δρόμος των παθών. Οργισμένοι οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής του μέσα Κατσαμπά αντιδρούν για την κατάσταση που επικρατεί ένα μόνο βήμα μακριά από τα σπίτια τους. Οι εικόνες από τον ποταμό που περνά ακριβώς κάτω από το δρόμο που διανύουν καθημερινά, «μιλούν» από μόνες. Τα καλάμια στον ποταμό, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, έχουν να καθαριστούν εδώ και χρόνια με την καθημερινότητα γι’ αυτούς να είναι απελπιστική.

Ο φόβος για μία πιθανή φωτιά το καλοκαίρι ή για κάποια πλημμύρα το χειμώνα είναι ορατός για τους κατοίκους οι οποίοι καταγγέλλουν στην ΚΡΗΤΗ TV ότι ο δρόμος από τον οποίο περνούν σε καθημερινή βάση για να φτάσουν στη Βιομηχανική Περιοχή, όταν βρέχει, πλημμυρίζει.

Και ενώ οι κάτοικοι νιώθουν ξεχασμένοι από την Πολιτεία, ανησυχούν παράλληλα μήπως ο δρόμος κάποια στιγμή γκρεμιστεί έπειτα από μία δυνατή νεροποντή, και αποκλειστούν στα σπίτια τους μην έχοντας κάποια διέξοδο.

Αυτό που ζητούν από τους αρμόδιους δεν είναι άλλο από το να τους προστατεύσει, να καθαρίσουν το ποτάμι από τα καλάμια και τα μπάζα ώστε, όπως λένε, να μη γίνουν Μάτι ή Μάνδρα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News