Ηράκλειο

Λιμάνι Ηρακλείου: "στο σφυρί" στις αρχές του 2021

Το ΤΑΙΠΕΔ ξεκινά τη διαγωνιστική διαδικασία για τα λιμάνια Ηρακλείου και Βόλου

Μια σημαντική είδηση για το Ηράκλειο, και δη για τον λιμένα Ηρακλείου, επιφύλασσε η συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Ριχάρδος Λαμπίρης, στο Bloomberg.

Όπως δήλωσε στο γνωστό πρακτορείο ο κ. Λαμπίρης, το ΤΑΙΠΕΔ σχεδιάζει να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους διαγωνιστική διαδικασία για δύο ακόμα λιμάνια, του Ηρακλείου και του Βόλου.

«Με την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών λιμανιών, σε συνδυασμό με τα ήδη ανεπτυγμένα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η Ελλάδα μετατρέπεται ταχύτατα σε κόμβο μεταφορών και logistics για την περιοχή», δήλωσε, συμπληρώνοντας πως «η αξιοποίηση των λιμένων θα φέρει ανάπτυξη, καθώς έχουν σημαντική λειτουργική προοπτική».

Κατά τον ίδιο, μια άλλη δυνητική πηγή ανάπτυξης είναι η αξιοποίηση των εισαγωγών φυσικού αερίου και της δυνατότητας αποθήκευσης.

Ως προς τις επιπτώσεις της πανδημίας, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ υπογράμμισε πως οι σχεδιασμοί του Ταμείου δεν έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα, ενώ έκανε λόγο για πολλά έργα που αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2021.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια