Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου ΚΙΝΑΛ: Η θέση της για τις κινητοποιήσεις των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων

Κρήτη
Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου ΚΙΝΑΛ: Η θέση της για τις κινητοποιήσεις των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

Αναφορικά με την εξαγγελθείσα κινητοποίηση διαμαρτυρίας το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 έξω από τον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων «ΕΡΜΗΣ» , η Νομαρχ.  Επιτροπή Ηρακλείου  υπενθυμίζει την θέση του Κινήματος Αλλαγής :

                «οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) αποτελούν την ασπίδα προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε περιόδους ύφεσης. Στο πλαίσιο αυτό είναι άμεση η ανάγκη  να παραταθούν τουλάχιστον μέχρι 30.9.2020 όλες οι ΣΣΕ που έληξαν μέσα στο διάστημα του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων, όπως αυτή των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης, η οποία έληγε 30/03/2020 και δεν υπήρχε η δυνατότητα για διαπραγμάτευση, γεγονός που μέχρι και σήμερα αρνείται ο Υπουργός Εργασίας»

                Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι :

-              έγκαιρα ο Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ είχε κατέθεσε για το ίδιο αίτημα των εργαζομένων και σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας

-              η Πρόεδρος μας Φώφη ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ , συνοδευόμενη από τον Γραμματέα της ΚΠΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ Μανόλη, τον εκπρόσωπο Τύπου ΧΡΗΣΤΙΔΗ Παύλο και τον Γραμμ. της Κ.Ο. και Βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ,  επισκέφτηκαν το  Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις  21/7/2020. Συναντήθηκαν  με τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Η. και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού, δηλώνοντας με τον πιο ηχηρό τρόπο , την στήριξη του Κινήματος Αλλαγής στους εργαζομένους του κλάδου του Τουρισμού».              

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News