Χριστομιχάλη Ξυλούρη: Άνω κάτω οι κάτοικοι απο μίνι καταυλισμό

Ηράκλειο
Χριστομιχάλη Ξυλούρη: Άνω κάτω οι κάτοικοι απο μίνι καταυλισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κάτοικοι ζητούν από το δήμο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από την οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη. Όπως καταγγέλλουν κάθε απόγευμα ένα μεγάλο οικόπεδο που μάλιστα βρίσκεται και στο κεντρικό δρόμο καταλαμβάνεται από ξενόφερτους Ρομά οι οποίοι κατά τη διαμονή τους εκεί συμπεριφέρονται με τρόπο που φέρνει σε δύσκολη θέση τη γειτονιά.

Παράλληλα, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι αφήνουν πίσω τους μια πραγματική υγειονομική βόμβα με τα σκουπίδια αλλά και τα σωματικά απορρίμματα να κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Οι κάτοικοι ζητούν από το δήμο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία, την ατομική τους ακεραιότητα αλλά και τις περιουσίες τους

Σκουπίδια, κόπρανα και ούρα συνθέτουν το σκηνικό στη γειτονιά του Νέου Κόσμου γύρω από την οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη στο Ηράκλειο.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, Ρομά κάνουν κατάληψη στο οικόπεδο χρησιμοποιώντας το χώρο ως τόπο ξεκούρασης με τα ενθύμια που αφήνουν πίσω τους κάθε φορά να δημιουργούν μια τουλάχιστον αντιαισθητική εικόνα.

Υπενθυμίζεται ότι στους γύρω από το συγκεκριμένο οικόπεδο δρόμους γίνεται η λαϊκή της Τετάρτης με τους κατοίκους να καταγγέλλουν πως τους καθαρούς δρόμους παραλαμβάνουν οι σκηνίτες Ρομά και τους μετατρέπουν σε χωματερή.

Παράλληλα οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν από τη πολιτεία στην οποία όπως λένε πολλάκις έχουν καταγγείλει τη κατάσταση, να λάβει τα μέτρα της καθώς κυρίως τις βραδινές ώρες η περιοχή γίνεται επικίνδυνη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News